Švenčiam! „Windows 95“ ir mygtukui „Start“ suėjo dvidešimt

1995 m. tai buvo beveik pasaulio stebuklas.
1995 m. tai buvo beveik pasaulio stebuklas.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Aug 24, 2015, 5:30 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:35 AM

1995 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis, tapo istorine diena staliniam kompiuteriui. Kompanija „Microsoft“ pristatė neregėtą operacinę sistemą su revoliucine valdymo naujove – mygtuku „Start“. Dabar jau aišku, kad be šio mygtuko „Microsoft“ galėtų paspausti nebent „Finish“, o jums ta proga siūlome pažiūrėti, kaip 1995 m. Jennifer Aniston ir Matthew Perry reklamavo „Windows 95“.

Tai be abejonės buvo įvykis, prieš kurį visokie „Windows 10“ pristatymai ir atnaujinimai atrodo lyg skruzdėlynas prieš Egipto piramidę. O ir ko stebėtis – tuomet tikslas kiekvienuose namuose pastatyti po kompiuterį buvo ambicingiausia, ką galėjo sugalvoti privati pasaulio kompanija, nuosavi kompiuteriai kvepėjo šviesia ateitim, tad tobuliausia nauja operacinė sistema jiems galėjo ir privalėjo tapti metų žvaigžde.

„Microsoft“ pristatydama „Windows 95“ reklamai skyrė 250 mln. dolerių. Mygtukai „Start“ ir skrendančio langelio simboliai puošė visas pasaulio sostinių gatves, „Microsoft“ nusipirko teises į „Rolling Stones“ dainą „Start Me Up“, o operacinę sistemą pristatančioje reklamoje nusifilmavo didžiausios serialo „Draugai“ žvaigždės – J.Aniston ir M.Perry.

O ir kokia tai buvo reklama! Operacinę sistemą pristatantį 26 minučių ilgio (ne, tai ne klaida) filmuką „Microsoft“ netgi pakrikštijo pirmąja pasaulyje kibernetine televizijos situacijų komedija.

Na, o mes dabar galime pakraupti nuo to, kaip prastai atrodė tų laikų „geriausia“ ir žiūrėdami legendinę reklamą užpūsti dvidešimt žvakučių ant torto prieš savo kompiuterio „Start“ mygtuką. Nors, jei žiūrėsite visą, spėsite ir dvidešimt tortų sušlamšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.