Rusija dėl vieno straipsnio blokavo visą rusišką „Vikipediją“

Rusija antradienį užblokavo internetinės enciklopedijos „Vikipedija“ rusiškąją versiją dėl vieno joje paskelbto straipsnio, tačiau po kelių valandų nurodymas blokuoti populiarią svetainę buvo atšauktas.

Rusijoje buvo laikinai užblokuota prieiga prie „Vikipedijos“.<br>D.Umbraso nuotr.
Rusijoje buvo laikinai užblokuota prieiga prie „Vikipedijos“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:36 PM

„Nutartis dėl internetinės enciklopedijos „Vikipedija“, paskelbta Černojarsko teismo Astrachanės srityje, buvo įgyvendinta. Informacija, kurią šis teismas pripažino draudžiama, buvo pakeista. Teismo nutartyje paminėta nuoroda buvo pašalinta iš draudžiamos informacijos vieningojo registro“, – sakoma Rusijos ryšių ir masinės komunikacijos priemonių priežiūros institucijos „Roskomnadzor“ tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Roskomnadzor“ pirmadienio vakarą išsiuntinėjo interneto paslaugų teikėjams nurodymą blokuoti prieigą prie „Vikipedijos“ rusiškosios versijos, kai regioninis teismas nutarė, jog šios enciklopedijos straipsnyje, aprašančiame narkotinę medžiagą „čarasą“, pateikiama draudžiama informacija.

Agentūra pašalino „Vikipediją“ iš draudžiamų tinklalapių sąrašo antradienio rytą, nurodžiusi, kad to straipsnio informacija buvo pakeista ir atitinkanti teismo sprendimą.

„Roskomnadzor“ anksčiau buvo kritikuojama dėl veiksmų, kurie buvo įvardyti kaip pastangos užgniaužti nepasitenkinimo balsus internete. Agentūra yra užblokavusi opozicijos tinklalapių, taip pat kai kurių populiarių opozicijos tinklaraštininkų, tokių kaip Aleksejus Navalnas, svetaines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.