„Microsoft“ strategija veikia: „Windows 10“ traukia it magnetas

Nors ir kiek mus gąsdintų, kad nemokamas sūris būna tik pelėkautuose, nemokamas sūris traukia lyg magnetas. Tai dar kartą įrodo stulbinamas „Windows 10“ operacinės sistemos populiarumas – per mėnesį pasaulyje ji įdiegta į tiek įrenginių, kiek „Apple“ pardavė kompiuterių per 4 metus! Ir nutarusi neimti pinigų už operacinę sistemą, „Microsoft“ jau skaičiuoja pelną.

„Windows 10“ populiaresni už ledus karštą vasaros dieną, ir niekam nerūpi įspėjimai apie grėsmes privatumui.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Windows 10“ populiaresni už ledus karštą vasaros dieną, ir niekam nerūpi įspėjimai apie grėsmes privatumui.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2015, 3:52 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:34 AM

Nors per pirmą parą po pristatymo „Windows 10“ buvo atsisiųsti 14 mln. kartų, o po mėnesio pasaulyje yra jau per 75 mln. įrenginių su „Windows 10“, tai tikrai nėra „Microsoft“ ambicijų riba.

Kompanijos viceprezidentas Yusif Mehdi, kuris savo „Twitter“ rugpjūčio 26 d. ir paskelbė šiuos skaičius, taip pat nurodė, kad kompanijos tikslas – milijardas įvairiausių įrenginių su „Windows 10“.

Tačiau net ir dabartiniai pasiekimai prieš porą metų būtų atrodę lyg stebuklas, tad sprendimas pasiūlyti „Windows“ nemokamai – veikia. Ir netgi atrodo, kad galiausiai leis uždirbti daugiau, negu būtų pavykę surinkti prekiaujant.

Mat „Windows 10“ populiarumas atnešė dar vieną netikėtą sėkmę. Per šį mėnesį įsidiegę naują operacinę sistemą žmonės iš „Windows“ programėlių parduotuvės siunčiasi šešiskart daugiau programų, negu siuntėsi „Windows 8“ savininkai. Ir būtent tai gali virsti didžiausia „Microsoft“ sėkme.

Didėjant programėlių populiarumui augs jų kūrėjų uždarbis, tai pritrauks daugiau kūrėjų ir atsiranda viltis, kad toji programėlių parduotuvė pagaliau gaus tai, kuo žmonės nori naudotis. O jau po to gali būti, kad ir „Lumia“ telefonai įgaus nors kokį patrauklumą.

Taigi vienas šiek tiek drąsos pareikalavęs žingsnelis virsta milžinišku „Windows“ šuoliu į priekį. Ir galima tikėtis, kad parsiuntimų apimtys dar augs, kai „Windows 10“ bus pasiūlyta įsigyti tiems, kam nepriklauso nemokama versija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.