K. Eyresas: „Kompanijos dažniau skęsta, o ne užtrokšta“

„Kompanijos dažniau skęsta, o ne užtrokšta – jos prisiima per daug veiklos, iniciatyvų ir su tuo nesusitvarko“, – teigia investuotojas, buvęs socialinio tinklo „LinkedIn“ vadovas Europoje Kevinas Eyresas.

Pagrindinis K.Eyreso patarimas startuolių įkūrėjams: „Būkite pasiruošę nesėkmei.“<br>ViDA Press nuotr.
Pagrindinis K.Eyreso patarimas startuolių įkūrėjams: „Būkite pasiruošę nesėkmei.“<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Sep 3, 2015, 5:10 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:26 PM

Vilniuje vykstančioje konferencijoje „Innovation Drift“ dalyvaujantis verslininkas itin domisi pradedančiosiomis įmonėmis – vadinamaisiais startuoliais. Pagrindinis jo patarimas tokių verslų įkūrėjams nieko nenustebins: „Būkite pasiruošę nesėkmei.“

Ieškodamas didelį potencialą turinčių startuolių, K.Eyresas didžiausią dėmesį skiria jų įkūrėjams. „Pirmiausia atkreipiu dėmesį į lyderius, jų savybes, sugebėjimus patirtį. Renkuosi tokius lyderius, kurie nėra kategoriški ir šventai įsitikinę savo teisumu. Pasaulis taip keičiasi, kad visada turi būti atviras naujoms idėjoms, jas priimti“, – aiškino jis.

Geriausia, jei startuolio įkūrėjai jau turi patirties su tos srities verslais, kadangi „naujokai“ dažnai turi daug entuziazmo, pasitikėjimo savimi ir nenumato galimų grėsmių.

Antras svarbus dalykas – produktas. Suprasti idėjos potencialą galima sau uždavus kelis paprastus klausimus: kodėl jis reikalingas? Ar jis išsprendžia kokią nors problemą, ką nors palengvina? „Dažnai žmonės sugalvoja „kietas“ idėjas, kurios padaro didelį įspūdį, bet nieko naudingo neduoda – praeina kiek laiko ir supranti, kad nieko iš to nebus, tad viskas baigiasi“, – teigė K.Eyresas.

Ir paskutinis iš svarbiausių punktų – rinkos analizė: ar rinka yra užpildyta, ar joje didelė konkurencija. Beje, kai kuriais atvejais didelė konkurencija yra net geriau nei jokios konkurencijos. Žengiant į „plyną lauką“ negali analizuoti, kokias klaidas anksčiau atliko kiti, kad jų išvengtum. „Nesu prieš žengti į užpildytą rinką, bet tada turiu galvoti, kuo aš galiu išsiskirti, daryti kažką kitaip nei konkurentai. Tai verčia būti kūrybingu, sugalvoti kažką naujo“, – sakė verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.