„Facebook“ sukūrė mygtuką, kurio visi laukė 6 metus

Viso pasaulio, taip pat ir Lietuvos, žiniasklaida skelbia, esą „Facebook“ turės mygtuką „Nepatinka“. Jo laukiantiems turime blogų žinių: nei taip pavadinto, nei tokią funkciją atliekančio mygtuko šiame socialiniame tinkle nebus – visa tai tėra klaidinga „Facebook“ vadovo Marko Zuckerbergo žodžių interpretacija. Visgi šį tą naujo išvysime.

Naujojo „Facebook“ mygtuko paskirtis bus išreikšti supratingumą, užuojautą.<br>123rf nuotr.
Naujojo „Facebook“ mygtuko paskirtis bus išreikšti supratingumą, užuojautą.<br>123rf nuotr.
Naujojo „Facebook“ mygtuko paskirtis bus išreikšti supratingumą, užuojautą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Naujojo „Facebook“ mygtuko paskirtis bus išreikšti supratingumą, užuojautą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-09-16 10:17, atnaujinta 2017-10-15 15:43

„Žmonės klausė apie „Nepatinka“ mygtuką daugybę metų, šimtai žmonių to klausė. Šiandien ypatinga diena, kadangi aš išties galiu pasakyti, kad mes su tuo dirbame ir jau netrukus galėsime tai išbandyti“, – pareiškė M.Zuckerbergas, atsakydamas į klausimą iš auditorijos.

To užteko, kad naujienų portalai pasidabintų sensacingomis, bet klaidinančiomis, antraštėmis.

Nuo 2009-ųjų „Facebook“ leido mėgti žinutes, skelbimus, nuotraukas ir kitus dalykus spaudžiant nykštį. Nepaisant žmonių raginimų, atvirkštinį veiksmą atliekančio mygtuko „Facebook“ taip ir neįdiegė. Tad kyla natūralus klausimas: kodėl socialinis tinklas staiga pakeitė nuomonę?

Nepakeitė.

M.Zuckerbergas pabrėžė, kad „Nepatinka“ mygtuko nebuvo ir nebus.

„Mes nenorėjome tiesiog pridėti „Nepatinka“ mygtuko. Mes nenorėjome „Facebook“ paversti forumu, kur žmonės balsuoja „už“ ir „prieš“ kitų žmonių žinutes. Ne tokią bendruomenę mes norime kurti. Kažin, ar norėtumėte dalintis svarbiu savo gyvenimo įvykiu ir matyti, kaip kiti žmonės jam skiria neigiamus balsus“, – akcentavo „Facebook“ vadovas.

Visgi naujas mygtukas „Facebook“ atsiras. Tik jis spręs kitą problemą: suteiks galimybę išreikšti supratingumą, užuojautą. Jis bus skirtas tokiems atvejams, kuomet „Patinka“ gali būti interpretuotas dvejopai, pavyzdžiui, dalinantis žiniomis ar mintimis apie liūdnus dalykus – nelaimes, artimųjų netektis ir pan.

Būtent tokią emociją išsakančio mygtuko „Facebook“ ir reikia labiau nei paprasčiausio „Nepatinka“. Nes pastarasis mygtukas šios problemos neišspręstų.

Ką pagalvotumėte, jei kiti žmonės pultų „nemėgti“ žinutės apie nelaimę ar netektį? Ar jam nepatinka, kad įvyko nelaimė? O gal nepatinka tos nelaimės aukos? Ar tai, kad jūs dalinatės tokia žinia?

Kitaip sakant, kiltų dar didesnių problemų nei dabar su „Patinka“ mygtuku.

Kai kurie portalai spėlioja, kad naujasis „Facebook“ mygtukas gali būti „Sorry“ (liet. gaila, užjaučiu) arba „Hug“ (liet. apkabinimas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.