Aukas rinks išmaniai: neturi pinigų – trauk telefoną!

Nuo šiol Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje bus galima aukoti išmaniai: bažnyčia ir bendrovė „WoraPay“ pasirašė sutartį, pagal kurią visi bažnyčios lankytojai galės aukoti ne tik grynaisiais, bet ir telefonu.

Bernardinų bažnyčioje bus galima aukoti išmaniaisiais telefonais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bernardinų bažnyčioje bus galima aukoti išmaniaisiais telefonais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 1:49 AM

Mobiliųjų atsiskaitymų sistemos kūrėjams „WoraPay“ įdiegus mobiliosios piniginės programą, parapijiečiams ir bažnyčios svečiams pakaks telefonu nuskenuoti specialų QR kodą ir pasirinkti norimą aukoti sumą.

Ši Bernardinų bažnyčios inovacija – pirmoji Lietuvoje. „Norintys paaukoti žmonės ne visada su savimi turi grynųjų pinigų. Be to, šiuolaikiniai žmonės vis dažniau naudojasi išmaniaisiais telefonais ne tik skambindami, bet ir atlikdami kitas funkcijas. Todėl jau senokai svarstėme sudaryti galimybę aukoti telefonu. Žinoma, tokiu būdu aukoti prašome ne pamaldų ir ne Šv. mišių metu, bet tikimės, kad toks aukojimo būdas bus patogus“, – sakė Bernardinų bažnyčios klebonas br. kun. Algirdas Malakauskis.

Norint paaukoti telefonu, reikia telefone įsidiegti „WoraPay“ mobiliąją aplikaciją, skenuoti QR kodą ir pasirinkti, ką nori užsisakyti ir patvirtinti. Su mobiliąja pinigine galima paaukoti per 10 sekundžių.

Bernardinų bažnyčia taip pat pasirašė sutartį su „EVP International“. Šioje sąskaitoje turimais pinigais galės atsiskaityti naudotojai, įsidiegę savo išmaniajame telefone programą „Paysera“. Ši mobilioji piniginė leis nuskenuoti interneto svetainėje esantį QR kodą, pagal kurį bus suformuota sąskaita, ir iškart sumokėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.