„Apple“ už homoseksualų propagandą gresia problemos Rusijoje

Kompanija „Apple“ Rusijoje gali susilaukti baudos dėl jų gaminamuose įrenginiuose esančių jaustukų (angl. emoji), mat tarp jų yra paveikslėlių su tos pačios lyties poromis.

„Apple“ dar šių metų pavasarį atnaujino jaustukų bazę pridėdama tos pačios lyties porų ir skirtingų veikėjų odos spalvų grafinius elementus.<br>123rf nuotr.
„Apple“ dar šių metų pavasarį atnaujino jaustukų bazę pridėdama tos pačios lyties porų ir skirtingų veikėjų odos spalvų grafinius elementus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

Sep 28, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 3:22 AM

Kaip skelbia „The Independent“, policija Rusijoje jau pradėjo tyrimą, siekdama nustatyti, ar „Apple“ pažeidė kontroversiškai vertinamą šalies valdžios draudimą bet kokiai veiklai, kurią jie laiko homoseksualumo propaganda.

„Vietinė policija Rusijos Kirovo regione pradėjo tyrimą po to, kai ortodoksų aktyvistas ir advokatas Jaroslavas Mikhailovas pasiskundė, kad paveikslėliai pažeidžia kontroversišką 2013 metų draudimą propaguoti homoseksualumą nepilnamečiams“, – rašo „The Independent“.

Teigiama, kad „Apple“ gali tikėtis per 1 milijono Rusijos rublių (kiek daugiau nei 13,6 tūkst. eurų) baudos.

„Apple“ dar šių metų pavasarį atnaujino jaustukų bazę pridėdama tos pačios lyties porų ir skirtingų veikėjų odos spalvų grafinius elementus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.