„Google“ ir „Microsoft“ užkasa karo kirvį

JAV technologijų milžinės „Microsoft“ ir „Google“ susitarė baigti penkerius metus trukusius nesutarimus dėl patentų. Bendrovės šiuo laikotarpiu iškėlė viena kitai 18 bylų dėl vienos ar kitos technologijos naudojimo mobiliuosiuose telefonuose, belaidžio interneto sistemose ir kitose srityse. Apie tai praneša BBC.

Bendrovės buvo iškėlusios viena kitai 18 bylų dėl vienos ar kitos technologijos naudojimo mobiliuosiuose telefonuose, belaidžio interneto sistemose ir kitose srityse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Bendrovės buvo iškėlusios viena kitai 18 bylų dėl vienos ar kitos technologijos naudojimo mobiliuosiuose telefonuose, belaidžio interneto sistemose ir kitose srityse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-01 12:06, atnaujinta 2017-10-12 12:57

Tarpusavio susitarimo detalės paviešintos nebuvo, tačiau bendrame pareiškime bendrovės nurodo ketinančios „bendradarbiauti sprendžiant kai kuriuos su patentais susijusius klausimus“.

Per kelis pastaruosius metus labai suintensyvėjo įvairių įmonių konfliktai siekiant pelningu kapitalu paversti vienos ar kitos technologijos patentus, ypač tai pastebima programinės įrangos gamybos srityje.

Trumpame bendrame pranešime įmonės teigia: „Microsoft“ ir „Google“ džiaugiasi galėdamos pranešti susitarusios patentų klausimais. Pagal šį susitarimą bendrovės nutrauks visus tebevykstančius tarpusavio teisinius procesus dėl patentų pažeidimo, tarp jų „Motorola Mobility“ bylas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.