„Tele2“ sparčiai žengia link mobiliosios piniginės sukūrimo

Sukvietę žurnalistus į spaudos pusryčius „Tele 2“ atstovai apie pinigus mobiliajame telefone, alternatyvius atsiskaitymo būdus ir gausybę planuojamų naujų paslaugų kalbėjo šiek tiek aptakiai, tačiau nemažai. Šį sykį pristatyta galimybė operatoriaus klientams gauti trumpalaikį vairuotojo privalomąjį civilinės atsakomybės bei pagalbos kelyje draudimą, apmokant jį kartu su sąskaita už telefoną. Taigi tendencija akivaizdi – „Tele 2“ tampa atsiskaityti mobiliuoju internetu leidžiančia įmone.

Naują, apmokamą per operatorių draudimo paslaugą, pristatė draudimo brokerių bendrovės „edrauda.lt“ direktorė Rima Kazlauskaitė ir „Tele2“ Produktų skyriaus vadovas Mindaugas Kežionis.<br>„Tele 2“ nuotr.
Naują, apmokamą per operatorių draudimo paslaugą, pristatė draudimo brokerių bendrovės „edrauda.lt“ direktorė Rima Kazlauskaitė ir „Tele2“ Produktų skyriaus vadovas Mindaugas Kežionis.<br>„Tele 2“ nuotr.
Nauja atsiskaitymą per operatorių priimanti draudimo paslauga.<br>„Tele 2“ nuotr.
Nauja atsiskaitymą per operatorių priimanti draudimo paslauga.<br>„Tele 2“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Arnoldas Lukošius

Oct 14, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 2:07 AM

Labai trumpai įžanginę spaudos konferencijos dalį galėtume pavadinti: „Jeigu kalnas neina pas Mahometą...“

Lietuvoje tik 11 proc. gyventojų turi kreditines bankų korteles, o naudoja jas atsiskaitymams dar mažiau, tad sunku tikėtis, kad  mobiliųjų paslaugų pirkimas didėtų, jei nebus pasiūlyta alternatyvių ir patogių atsiskaitymo būdų.

„Įvairioms paslaugoms vis aktyviau kraustantis į internetą, mobiliojo ryšio operatoriams atsiranda naujų plėtros kelių, o mūsų klientams – galimybių pigiau ir patogiau atsiskaityti už jiems reikalingas paslaugas.

Pasaulyje labai sparčiai populiarėja mokėjimai per mobiliojo ryšio operatorių – žmonėms patogu už programėles, paslaugas ar prekes atsiskaityti jas įtraukiant į mobiliojo ryšio sąskaitą. Tokių galimybių klientams siūlysime ir daugiau“, – sakė Mindaugas Kežionis, „Tele2“ Produktų skyriaus vadovas.

Pasak jo, mokėjimai per mobiliojo ryšio operatorių (angl. „direct carrier billing“) pasaulyje yra viena greičiausiai plintančių mokėjimo formų. Suteikus tokią galimybę išsivysčiusios ekonomikos rinkose pirkimas įvyksta 3 kartus dažniau, nei pasiūlius tik mokėjimą kortele.

Rinkos ekspertų skaičiuojama, kad tokių mokėjimų apimtis pasaulyje nuo 12,75 mlrd. Eur 2014 m. išaugs iki 21,7 mlrd. Eur. 2019 m. Ir akivaizdu, kad „Tele 2“ siekia tapti tokių mokėjimų pradininke ir lydere Lietuvoje.

„Baigėsi tie laikai, kai operatoriai kovojo siūlydami mažiausią kainą, didindami padengimą ir t.t. Dabar daugiausia naudos gaunama teikiant paslaugas, ir mes rodome, kad galime būti ne tik pigiausiu, bet ir pirmaujančiu operatoriumi Lietuvoje“, – kalbėjo bendrovės atstovas spaudai Andrius Baranauskas.

Tiesa, apie galimybę atsiskaitymų srityje pakeisti bankus, realiai perkelti pinigus į mobilųjį telefoną, bendradarbiavimą su tokiomis alternatyviomis atsiskaitymo sistemomis kaip „Paysera“, kompanijos atstovai kalbėjo atsargiai. Tai atrodo kol kas labai tolima perspektyva, per daug tam trukdančių reglamentavimų, o ir tiesiog susitarti su lyg ir to paties siekiančiais bankais atrodo visai įmanoma.

O šį sykį pristatyta viena pirmųjų paslaugų, kurioje pritaikytas mokėjimų per mobiliojo ryšio operatorių metodas. Kartu su draudimo brokerių bendrove „Edrauda“ operatorius vairuotojams siūlys privalomąjį civilinės atsakomybės ir pagalbos kelyje draudimus.

Paslauga išskirtinė tuo, kad suteikia galimybę draustis trumpam laikotarpiui, sutartį sudaryti labai greitai tiesiog mobiliuoju telefonu, o draudimo kaina įtraukiama į einamojo mėnesio ryšio paslaugų sąskaitą, tad užsakyti draudimą gali nė neturėdamas pinigų.

Naujas draudimo paslaugas „Tele2“ klientai galės keliais paspaudimais įsigyti iš visų išmaniųjų įrenginių. Draudimas įsigyjamas mėnesiui ir kainuoja nuo 5 eurų, o vėliau jis automatiškai pratęsiamas, kol bus atsisakyta.

Pagalbos kelyje draudimas mėnesiui yra naujovė Lietuvoje – šalies draudimo bendrovės siūlo draustis tik ilgesniam laikotarpiui arba pagalbą kelyje suteikia draudžiantis privalomuoju bei kasko draudimais. Paslauga kišenės nedraskys: už 1,99 Eur/mėn. garantuojama pagalba Lietuvoje, o už 5,99 Eur/mėn. – visoje Europoje.

„Mūsų šalyje draudimas kainuoja pigiau nei visoje Europoje, bet pastaraisiais metais kainos pradėjo susilyginti, ir manoma, kad jos dar didės. Todėl vis daugiau klientų renkasi pigiau draustis interneto savitarnoje. Pirkimas iš išmaniųjų įrenginių dar labiau paspartina šitą pokytį“, – sakė Rima Kazlauskaitė, draudimo brokerių bendrovės „edrauda.lt“ direktorė.

Pernai Lietuvoje internetu nupirkta 150 tūkst. polisų iš 2,7 mln., prognozuojama, kad šiemet jų bus jau 200 tūkst., ir pirkimas internetu toliau augs.

„Tele2“ paskelbus apie naujovę, prakuto ir konkurentai. “Omnitel“ Produktų valdymo skyriaus vadovas Andrius Kavaliauskas teigia, kad kompanija privalomojo civilinės atsakomybės draudimo paslaugas vairuotojams pasiūlys jau artimiausiomis savaitėmis. Netolimoje ateityje „Omnitel“ klientams bus pasiūlyta ir kitokių e. draudimo paslaugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.