Apsivogusiai „Apple“ gresia 755 mln. eurų bauda

Pasirodo, ne visada patentų bylas laimi tik „Apple“. Spalio 13 d. JAV teisme prisiekusieji nusprendė, kad kompanija be leidimo neteisėtai pasinaudojo Viskonsino universiteto (JAV) patentu, leidžiančiu padidinti procesoriaus veikimo efektyvumą. Štai jums ir atsakymas, kodėl „iPhone 5s“ ir „iPad Air“ veikia taip efektyviai.

„Apple“ dažnai atsikanda kitų, bet, būna, tenka ir pralošti.<br>123rf nuotr.
„Apple“ dažnai atsikanda kitų, bet, būna, tenka ir pralošti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2015-10-14 13:22, atnaujinta 2017-10-10 02:34

Universitetas kreipėsi į teismą praėjusių metų pradžioje, nurodydamas, kad „Apple“ pasinaudojo jo mokslininkų patentuota technologija kurdama procesorių A7. Teismas bylą nagrinėti ėmėsi prieš savaitę ir ilgai negaišęs pripažino „Apple“ kalta pažeidus visus šešis patento punktus, dėl kurių ir buvo kelta byla.

JAV patentas Nr. 5,781,752 aprašo, kaip įgyvendinti lygiagretų duomenų apdorojimą procesoriuje. Viskonsino universitetui šis patentas priklauso nuo 1998 m.

Beje, analogišką bylą už tą patį pažeidimą universitetas jau buvo iškėlęs ir kompanijai „Intel“. Tik tuo metu iki teismo nebuvo prieita – „Intel“ sutiko sumokėti 110 mln. dolerių už licenciją. Na, o „Apple“, matyt, pernelyg pasitikėjo savo teisininkais.

Portalas „Law360“ nurodo, kad didžiausia bauda už tokį įžūlumą gali siekti 862,4 mln dolerių (apie 755 mln. eurų). Kol kas reali baudos suma dar nepaskirta, tad „Apple“ gali ir nusiderėti.

Abi besibylinėjusios pusės atsisakė kaip nors komentuoti bylos baigtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.