„Apple“ už vagystę turės pakloti apvalią sumą

JAV teismas „Apple“ nurodė sumokėti 234 mln. dolerių (205,8 mln. eurų) baudą Viskonsino universitetui už tai, kad technologijų milžinė neteisėtai pasinaudojo jo tyrėjų patentuotu išradimu.

Praėjusią savaitę skelbta, kad „Apple“ už šį patentų pažeidimą gali tekti pakloti net 862 mln. dolerių, tačiau teismas skyrė mažesnę baudą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Praėjusią savaitę skelbta, kad „Apple“ už šį patentų pažeidimą gali tekti pakloti net 862 mln. dolerių, tačiau teismas skyrė mažesnę baudą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:00 AM

Į teismą universiteto atstovai kreipėsi pernai, nurodydami, kad „Apple“ neteisėtai pasinaudojo jų mokslininkų sukurta technologija, leidžiančia padidinti procesoriaus spartą ir efektyvumą. Teigiama, kad ši technologija naudojama A7, A8 ir A8X procesoriuose, kurie įdiegti į „iPhone 5S“, „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ telefonus bei kai kurias „iPad“ planšetes.

Praėjusią savaitę skelbta, kad „Apple“ už šį patentų pažeidimą gali tekti pakloti net 862 mln. dolerių, tačiau teismas skyrė mažesnę baudą.

„Mes manėme, kad mūsų technologija pralenkė laiką. Beveik prieš du dešimtmečius mes bandėme numatyti, kaip kompiuteriai turės veikti šiandien. Tam, kad išspręstų šią problemą, mūsų komanda investavo daugiau nei 11 metų darbo“, – sakė Viskonsino universiteto profesorius Gurindaras Sohis.

„Apple“ situacijos nekomentuoja, tačiau, „Wisconsin State Journal“ duomenimis, teismo sprendimą ji ketina skųsti.

Beje, analogišką bylą už tą patį pažeidimą universitetas jau buvo iškėlęs ir kompanijai „Intel“. Tik tuo metu iki teismo nebuvo prieita – „Intel“ sutiko sumokėti 110 mln. dolerių už licenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.