Kinija spjovė į kibernetines paliaubas

Kibernetinio saugumo kompanijos atliktos analizės duomenimis, pastarąsias tris savaites vis pasikartojantys Kinijos programišių išpuoliai prieš JAV įmonių intelektinę nuosavybę rodo, kad neseniai sudarytas susitarimas dėl kibernetinio saugumo tarp Kinijos ir JAV buvo iškarto pažeistas, skelbia AP.

Kalifornijoje kompanija „CrowdStrike“ praneša užfiksavusi septynis kibernetinius Kinijos išpuolius prieš JAV technologijų ir farmacines bendroves.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kalifornijoje kompanija „CrowdStrike“ praneša užfiksavusi septynis kibernetinius Kinijos išpuolius prieš JAV technologijų ir farmacines bendroves.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2015, 2:16 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:48 AM

Kalifornijoje kompanija „CrowdStrike“ praneša užfiksavusi septynis kibernetinius Kinijos išpuolius prieš JAV technologijų ir farmacines bendroves.

Anot „CrowdStrike“, viena iš atakų buvo įvykdyta rugsėjo 26-ąją – dieną prieš tai Kinijos ir JAV prezidentai paskelbė apie savo kibernetinio saugumo susitarimą.

Kompanija neįvardino nukentėjusiųjų nuo išpuolių, tačiau pasakė, kad atakos buvo susektos ir sustabdytos dar pieš pasisavinant duomenis.

Praėjusį mėnesį įsigaliojęs susitarimas tarp JAV ir Kinijos draudžia komercinių paslapčių šnipinėjimą, iš kurių pasipelnytų varžovai.

Anksčiau programšiai kėsinosi ir į vyriausybinę informaciją. Birželio mėnesį skelbta apie masinę programišių iš Kinijos ataką prieš JAV valdžios tarnybas, – įsilaužėliams pavyko prieiti prie kelių milijonų valstybės tarnautojų asmeninių duomenų. JAV personalo valdymo biuras (OPM) patvirtino, kad per kibernetinį išpuolį nutekinta apie 4 milijonų buvusių ir dabartinių pareigūnų duomenų. Tačiau AP duomenimis, per kibernetinę ataką galėjo nukentėti 14 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.