RRT antausis Telecentrui: nori konkuruoti – trauk 10 mln. eurų

Mobiliojo ryšio operatoriams itin svarbūs 900 ir 1800 MHz radijo dažniai nebus karpomi ar skaidomi, o jais naudotis, kaip ir iki šiol, galės trys kompanijos.

Telecentrui nepavyko išprašyti, kad RRT aukcione parduotų daugiau radijo dažnių juostų. Maža to, aukciono pradinė kaina buvo padidinta du kartus.<br>D.Umbraso nuotr.
Telecentrui nepavyko išprašyti, kad RRT aukcione parduotų daugiau radijo dažnių juostų. Maža to, aukciono pradinė kaina buvo padidinta du kartus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Oct 19, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:01 AM

Taip nusprendė Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), pirmadienį patvirtinusi aukciono naudoti minėtus radijo dažnius sąlygų aprašą. Jame nurodoma, kad aukcione bus parduodamos trys suporuotos radijo dažnių juostos, o pradinė kaina už teisę naudoti vieną iš trijų paketų padidinta dukart ir dabar siekia 10 mln. eurų.

Minėtus dažnius iki 2017-ųjų lapkričio naudoja trys didieji operatoriai: „Bitė Lietuva“, „Omnitel“ ir „Tele2“. Tačiau su jais konkuruoti panūdo ryšio įrangą keičianti valstybės įmonė Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), siūlanti paslaugą „Mezon“.

Telecentras ir jį valdanti Susisiekimo ministerija prašė, kad RRT turimas dažnių juostas sukarpytų ne į tris, o į šešias ar net septynias dalis ir parduotų jas atskirai. Be to, siūlyta sumažinti aukciono kainą. Esą šie veiksmai paskatintų konkurenciją.

RRT specialistų tokie siūlymai neįtikino. „Sprendimas, mūsų nuomone, bus naudingiausias vartotojų paslaugų tęstinumo bei technologinės pažangos užtikrinimui, išlaikant tokį patį aukštą rinkos konkurencijos lygį“, – sakė RRT direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Žilinskas.

„Tvirtindami aukciono sąlygas vadovavomės skaidrumo, lygiateisiškumo bei kitų valstybių gerosios patirties principais ir siekėme svarbiausio tikslo – kad vartotojai ateityje gautų ne tik ne prastesnės, bet dar geresnės kokybės paslaugas, nei gauna dabar“, – pabrėžė M.Žilinskas.

Telecentro atstovai nuo komentarų kol kas susilaiko. „Įsigilinę į paskelbtas aukciono sąlygas, pastebėjome tam tikrų neatitikimų tarp sąlygų aprašo ir jo priedų. Dėl to pateikėme užklausą RRT. Tik gavę išaiškinimus, pateiksime savo komentarus“, – teigė įmonės komunikacijos vadovė Vaida Burvienė.

Mobiliojo ryšio operatoriai dėl pakeltos pradinės aukciono kainos nesiskundžia, o sprendimą palikti tris suporuotas dažnių juostas sveikina.

„Taip vartotojams ir toliau užtikrinama aukšta dabartinė paslaugų kokybė, atveriamas kelias tolesnei technologijų plėtrai šalyje. Tai leis Lietuvai ir toliau išlikti viena iš pirmaujančių valstybių mobiliųjų technologijų srityje, o vartotojams naudotis naujausiomis paslaugomis už žemiausią kainą“, – sakė „Omnitel“ atstovas spaudai Mindaugas Snicorius.

„Tele2“ korporacinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas akcentavo, kad jiems svarbiausia buvo procedūrų skaidrumas: „Džiaugiamės, kad aukcionas skelbiamas likus beveik dvejiems metams iki sąlygų įgyvendinimo – tai yra geroji reguliavimo praktika. Tai svarbu tiek verslui, kuris gali ramiai planuoti darbą, tiek vartotojams, kurie gali būti ramūs dėl būsimų paslaugų.“

Pajamos, gautos iš aukciono, pateks į valstybės biudžetą.

Leidimai naudoti radijo dažnius galios nuo 2017 m. lapkričio 1 d. iki 2032 m. spalio 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.