Kaip priversti telefoną dirbti, o ne parpti

Išmanusis telefonas neabejotinai palengvina darbą – kad ir kur būtumėte, jei tik bus interneto ryšys, jausitės tarsi biure. Nors teoriškai telefonu įmanoma atlikti visus darbus, susiduriame su viena problema – anaiptol ne visada tai patogu. Į pagalbą skuba tiek telefonų gamintojai, tiek pradedantys verslininkai, siūlydami mobiliųjų telefonų priedus. Kokie jie?

„Continuum dock“ dėžutė telefoną su „Windows“ operacine sistema gali paversti kompiuteriu.<br>„Microsoft“ nuotr.
„Continuum dock“ dėžutė telefoną su „Windows“ operacine sistema gali paversti kompiuteriu.<br>„Microsoft“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eimantas Mikšys

Oct 23, 2015, 3:44 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 6:33 AM

Vienas dažniausiai naudojamų klasikinių telefono priedų – „Bluetooth“ ausinė. Tai itin paprastas priedas, kuris leidžia vienu metu nuveikti kur kas daugiau darbų. Jei jos vis dar neišbandėte, apsvarstykite tokią galimybę ir pamiršite tas situacijas, kai telefoną spaudėte tarp galvos ir pečių.

Kur kas retesnis telefono priedas – nešiojamoji klaviatūra. Be jos nesugebame įsivaizduoti stacionaraus kompiuterio, kodėl nepabandžius ja pasinaudoti rašant ilgesnius tekstus telefonu? Žinoma, telefonu greičiausiai nerašysite keliasdešimties lapų mokslinio darbo, tačiau norint rašyti išsamius elektroninius laiškus, redaguoti dokumentus ar netgi konspektuotis spontaniškas mintis toks priedas gali praversti. Dažniausiai išmaniesiems telefonams sukurtos klaviatūros yra nedidelės ir patogios – gali tilpti netgi į palto kišenę.

Jei naudositės klaviatūra, pastebėsite, kad telefono ar planšetinio kompiuterio ekranas dažniausiai yra nepatogioje padėtyje, todėl įrenginį teks vis pasitaisyti ar net prilaikyti ranka. Paprastas būdas to išvengti – įsigyti stovelį, kuris užtikrins ne tik stabilumą, bet ir patogią ekrano padėtį. O jei jau keliaujate ir nusipirkti stovelio nespėjote, sukitės iš padėties, įtaisydami telefoną, pavyzdžiui, tarp knygų. Žiūrint į ilgalaikę perspektyvą toks sprendimas nėra patrauklus, bet laikinai situaciją pagerinsite.

Norėdami savo telefoną paversti visiškai mobiliu stacionariu kompiuteriu, galite įsigyti ir „Bluetooth“ pelę. Taip bus daug lengviau naršyti telefone, jei jau tekstą pasirinksite įvesti nešiojamąja klaviatūra.

Dažniausiai kalbėdami apie nešiojamųjų kompiuterių apsaugą net nekeliame klausimų, ar reikalingas apsauginis dėklas, kompiuterio krepšys. Kai kurių išmaniųjų telefonų vertė nešiojamųjų kompiuterių kainą gali lenkti daugiau nei dvigubai, tad jei planuojate dirbti ne tik saugioje biuro aplinkoje, apsvarstykite, ar nereikėtų įsigyti itin paprasto mobiliojo telefono dėklo ar bent ekrano apsaugos plėvelės.

Telefonas – produktyvumo oazė

Ar pamenate tuos tris žodžius, kurie priverčia kūną suvirpėti nuo neigiamų minčių pasiutpolkės? Jei ir nepamenate, priminsime: „Baterija baigia išsikrauti.“

Kad ir koks galingas išmanusis telefonas, paprastai neįkrautas veikia vos dieną. Įsivaizduokite, išvažiavote į kelių dienų darbo kelionę ir pamiršote kroviklį. Žinoma, galite ieškoti, kur jį įsigyti, arba skolintis iš bendraminčių.

Vis dėlto kur kas patikimesnis ir paprastesnis variantas – įsigyti energijos talpyklą, kuri visiškai įkrauta jūsų telefoną galės įkrauti net 3 ar 4 kartus po to, kai nusilps jo baterija.

Jei jau naudositės daugybe mobiliųjų telefonų priedų, susidursite su problema, kai nepakaks elektros lizdų jiems įkrauti. Šią problemą išsprendžia kelioniniai šakotuvai, kurie vienu metu leidžia įjungti krautis kelis prietaisus.

Įsivaizduokite. Skrendate lėktuvu, turite laisvo laiko ir norėtumėte jį praleisti produktyviai, tačiau šalia verkia kūdikis, už nugaros garsiai šnekučiuojasi keliasdešimt metų vienas kito nematę bičiuliai. Labai paprastas, bet vertingas patarimas – pasirūpinkite, kad mobiliojo telefono ausinės izoliuotų išorinį garsą.

Gyvenimą kur kas palengvina ir išmanieji laikrodžiai. Patogiai skambinkite ir atsiliepkite į skambučius, siųskite ir skaitykite žinutes ar laiškus. Ir visa tai net nesusimąsčius, kurioje kišenėje guli telefonas.

Norint būti produktyviems, būtina stebėti savo rezultatus. Ne tik sveikatą, bet ir įpročius, miego ciklą. Su tokiomis išmaniomis apyrankėmis kaip „FitBit“, „Jawbone“ ar „Nike Fuel“ lengvai galėsite šiuos duomenis sinchronizuoti su telefone įdiegta programėle.

Ar dažnai tenka susidurti su situacija, kai klientui galėtumėte sutartį parengti čia ir dabar, tačiau artimiausias spausdintuvas – toli, be to, nėra garantijų, kad pavyks greitai suderinti savo kompiuterį su juo? Paprasčiausias sprendimas – mobilusis spausdintuvas, kuris leis atsispausdinti visą informaciją ten, kur norite. Neverskite klientų laukti ilgiau.

Jei jūsų klientai dažnai nori mokėti kortele, suteikite tokią galimybę. Su mobiliuoju įrenginiu, kuris jungiamas tiesiai prie išmaniojo telefono, galėtumėte gauti pavedimus bet kurioje pasaulio vietoje. Dar kompaktiškesnis nei įprastas banko kortelių skaitytuvas pravers bet kurioje gyvenimo situacijoje, jei užsiimate tiesioginiu pardavimu.

Kompiuterio nebereiks?

Ir galiausiai – revoliucija iš „Microsoft“. Kompanija, pristatydama naujus telefonus „Lumia 950“ ir „Lumia 950 XL“, paskelbė ir apie „Continuum dock“ inovaciją.

Tai dėžutė, leidžianti sujungti telefoną su monitoriumi, klaviatūra ar pele, ir taip jį paversti kompiuteriu. Tai veikia itin paprastai. Prijungti prie telefono įprastus kompiuteriams atributus galite naudodamiesi trimis USB, įskaitant USB Type-C, taip pat HDMI ir „DisplayPort“ jungtimis.

Prijungę ekraną prie telefono jame matysite beveik analogišką ekraną kaip „Windows 10“ kompiuteriuose. Skirtumas nuo kompiuterio tik tas, kad matysite ir, pavyzdžiui, telefono ryšio signalo kokybę.

Naudodamiesi telefonu tarsi kompiuteriu galėsite išlikti tokie pat produktyvūs, kad ir kur būtumėte, kadangi universalios „Windows 10“ programėlės leis be trukdžių tiek patogiai skaityti el. paštą, tiek naudotis „Word“ ar „PowerPoint“ programomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.