„Microsoft“ dosnumas baigėsi – bloginamos sąlygos vartotojams

Programinės įrangos gigantas priėmė sprendimą, vienu mostu gerokai pabloginsiantį sąlygas visiems jo kuriamų produktų vartotojams. Taigi, gerbiamieji, jei įpratote naudotis nemokamais debesies „OneDrive“ privalumais arba įsigiję biuro programas „Office 365“ tikėjotės, kaip jau įpratę, naudotis neriboto dydžio laikmena internete, – teks gerokai nusivilti.  2016 m. patogumų bus gerokai mažiau.

„Microsoft“ dar siūlo senus „OneDrive“ planus, tačiau nuo Naujųjų metų tai keisis.
„Microsoft“ dar siūlo senus „OneDrive“ planus, tačiau nuo Naujųjų metų tai keisis.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Nov 3, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 2:24 AM

Ligi šiol kiekvienas, susikūręs „Microsoft“ paskyrą, galėjo visiškai nemokamai naudotis 15 GB „OneDrive“ debesies laikmena. Pasiūlymas buvo visai neblogas ir atrodė gana logiškas – viena populiariausių ir plačiausiai pasaulyje naudojamų nemokamų debesies laikmenų „Google Drive“ irgi siūlo 15 GB nemokamai.

Taigi, nustačius nuotraukų ir įvairių failų sinchronizavimą per tokį debesį, galima buvo gana patogiai jaustis nemokant papildomai.

Nuo 2016 m. pradžios „Microsoft“ drastiškai mažina nemokamos debesies laikmenos dydį. Taigi liks tik 5 GB. Tiek pat, kiek nemokamai savo „iCloud“ vartotojams siūlo „Apple“. Ir tie „iCloud“ vartotojai tokį pasiūlymą vadina „pasityčiojimu“. Dažnai tiek nepakanka ne tik nuotraukoms, bet ir įrenginyje įrašytoms programėlėms sinchronizuoti.

Beje, ligi šiol „Microsoft“ siūlyti papildomi gigabaitai pasirinkusiems nuotraukų sinchronizavimą per „OneDrive“ taip pat naikinami. Liks 5 GB, ir viskas.

Na, taip, normalu. Kiti populiariausi irgi nėra labai dosnūs. „Dropbox“ nemokamai siūlo tik 2 GB debesies, „Box“ – tik 10 GB. Tačiau „Microsoft“ sprendimas virs tik dar viena priežastimi nepirkti „Windows“ telefonų – juose „Google“ paslaugos praktiškai neveikia, o dabar likusios debesies talpos nepakaks net tam, kad saugiai jaustumėtės, jei telefono duomenys dingtų.

Dar griežčiau „Microsoft“ pasielgė su „Office 365“ pirkėjais. Ligi šiol trijų „Office 365“ planų – „Home“, „Personal“ ir „University“ – abonentai galėjo džiaugtis neribota „OneDrive“ debesies laikmena. Nuo 2016 m. pradžios jiems bus paliktas tik 1 TB.

Nemažai, tačiau begalybę kartų mažiau negu ligi šiol.

Tiesa, šį sykį „Microsoft“ bent jau turi pasiteisinimą. Atlikę patikrinimą kompanijos darbuotojai aptiko, kad tam tikras klientų skaičius gana tiesiogiai suprato žodžius „neribota laikmena“. Todėl, užuot naudoję ją savo darbų, dokumentų ar kompiuterių nustatymams sinchronizuoti, perkėlė į debesį visą savo kino filmų kolekciją.

„Nedidelis klientų skaičius į debesį perkėlė ištisas kino filmų kolekcijas ir nukopijavo daugybės kompiuterių turinį. Radome kelias paskyras, kurių vardu debesyje buvo laikoma per 75 TB duomenų. Tai 14 tūkst. kartų daugiau negu įprasta“, – rašoma „Microsoft“ tinklaraštyje.

Na, taip, įžūlu, bet juk patys sakė – neribotai. Juolab kad neribota laikmena baigdavosi nustojus mokėti už „Office 365“. Kita vertus, tokios apimties debesies laikmena kainuotų gerokai daugiau negu „Office 365“ abonentas.

Kad ir kaip ten būtų, dosnumas baigėsi, ir naujaisiais metais įsigalios tokios „OneDrive“ sąlygos:

1. „Office 365“ abonentai galės naudotis 1 TB debesies laikmenos.

2. Nemokamai klientams liks 5 GB „OneDrive“.

3. Mokami 100 GB ir 200 GB planai naikinami. Tiesa, tie, kas juos jau turi, galės ir toliau naudotis. O nauji klientai vietoj to nuo 2016 m. pradžios galės pirkti 50 GB debesies laikmenos už 1,99 dolerio per mėnesį (šiuo metu tiek kainuoja 100 GB).

Tiems, kas šiuo metu debesyje laiko daugiau duomenų, negu bus leidžiama jų laikyti pagal naujas sąlygas, turės dar 12 mėn., kad juos persikeltų kitur. O „Office 365“ prenumeratoriai, kurių nebetenkina naujos sąlygos, galės kreiptis į „Microsoft“, ir jiems bus grąžinta apskaičiuota netesybų suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.