Įspūdingas lietuvių pasiekimas: 50 mln. žaidėjų

Dar šių metų pradžioje žaidimų kompanija „TutoTOONS“ gyrėsi 5 milijonais žaidimų parsisiuntimų. Šiandien kompanija praneša, kad šį rezultatą pagerino 10 kartų ir peržengė 50 milijonų žaidėjų ribą.

Šiuo metu „TutoTOONS“ žaidimų kūrimo platformą yra išbandę virš 7 tūkstančių žmonių iš viso pasaulio.<br>„TutoTOONS“ nuotr.
Šiuo metu „TutoTOONS“ žaidimų kūrimo platformą yra išbandę virš 7 tūkstančių žmonių iš viso pasaulio.<br>„TutoTOONS“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-10 12:37, atnaujinta 2017-10-05 00:53

„Po to, kai birželio pabaigoje pasiekėme 20 milijonų žaidėjų ribą, išsikėlėme naują tikslą – iki metų pabaigos turėti 50 milijonų žaidėjų iš viso pasaulio. Kitais metais šį skaičių sieksime padvigubinti ir iki 2016 metų galo turėti 100 milijonų žaidėjų“, – sakė žaidimus 3–10 m. vaikams kuriančios ir leidžiančios įmonės „TutoTOONS“ bendraįkūrėjas Mantas Kavaliauskas.

Anot jo, tokį žaidėjų skaičių padėjo pasiekti sparčiai auganti pasaulinė „TutoTOONS“ žaidimų kūrėjų bendruomenė – mėgėjai ir profesionalūs dailininkai, kurie gali savarankiškai, be programavimo, kurti žaidimus, skirtus mobiliems įrenginiams.

Šiuo metu „TutoTOONS“ žaidimų kūrimo platformą yra išbandę virš 7 tūkstančių žmonių iš viso pasaulio, iš jų apie 300 reguliariai kuria žaidimus vaikams. Daugiausiai savarankiškų žaidimų kūrėjų – Ukrainoje, Italijoje, Ispanijoje, Lotynų Amerikoje ir JAV. Visi jie turi sugalvoti savo žaidimo idėją, nusipiešti grafiką ir sudėlioti žaidimą naudodamiesi „TutoTOONS“ žaidimų kūrimo platforma.

Pasak M. Kavaliausko, tokia „TutoTOONS“ startuolio sėkmė skatina kurti kompanijos plėtros planus: „Mūsų kompanija įsikūrusi Kaune, taip pat turime ofisą Barselonoje, tačiau mąstome ir apie didesnę plėtrą. Norėtume padidinti komandą Kaune, taip pat atidaryti filialą Vilniuje, galbūt netgi kitose šalyse, kur gyvena daug mūsų žaidimų kūrėjų. Šiuo metu ieškome talentingų iliustratorių ir grafikos dizainerių Kaune, kurie norėtų prisidėti prie mūsų veiklos ir kurti žaidimus vaikams.“

„TutoTOONS“ žaidimų kompanija aktyvią savo veiklą pradėjo 2014 m. sausį. Nuo tada ji išleido jau daugiau nei 150 žaidimų vaikams, kuriuos galima rasti populiariausiose mobiliųjų aplikacijų parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.