Startuolis žengia arčiau lietuvių

Lietuvoje įsikūręs startuolis, socialinis tinklas „Plag**“, taikosi prie vietinės rinkos: mobilioji programėlė išversta į lietuvių kalbą.

„Plag*“ įkūrėjas Ilja Zudinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Plag*“ įkūrėjas Ilja Zudinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2015, 8:58 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:05 PM

Pradedančiosios įmonės atstovų teigimu, beveik pusė „Plag**“ vartotojų yra iš Europos, o lietuviai patenka į dešimtuką aktyviausių naudotojų. Tai buvo viena svarbiausių priežasčių, kodėl programėlę nuspręsta lokalizuoti. Beje, išversti programėlę padėjo esami jos naudotojai.

Telefonų „iPhone“ savininkai, atsinaujinę programėlę, jau gali naudotis lietuvišku meniu, o „Android“ įrenginių savininkai naujovę galės išbandyti ateinančią savaitę.

Kitaip nei daugumoje socialinių tinklų, „Plag**“ naudotojams nereikia turėti daug draugų ar sekėjų, kad jų informacija pasklistų. Įkėlus pranešimą ar nuotrauką, tai, kiek žmonių informaciją pamatys, lemia kitų vartotojų susidomėjimas.

„Plag**“ visi vartotojai yra susijungę į vieną didžiulį tinklą. Čia nėra jokių „draugų“ ar „sekėjų“, nereikia kviesti draugų iš kitų socialinių tinklų. Neprivalu net užsiregistruoti.

„Šiais laikais bet kas gali dalintis informacija savo socialiniuose tinkluose, tačiau mažiau nei 1 proc. iš tiesų mato, kaip ji skinda. Socialinės aplikacijos (ne tik tinklai) turi didžiulį barjerą naujokams, nes kiekviename iš jų turi susijungti su savo draugais arba pakviesti juos užsiregistruoti. Tik tokiu būdu gali sukurti savo auditoriją.

Paprastam žmogui beveik neįmanoma pasiekti didelės auditorijos, kad ir kokia gera būtų jo žinutė. „Plag**“ išlygina žaidimo taisykles. Tai, kas iš tiesų yra verta sklidimo, galiausiai bus paskleista po visą bendruomenę“, – teigė „Plag**“ atstovė Laura K. Inamedinova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.