Įspėja apie teroristų užmojus: žmones žudys internetu

Kruvinas atakas rengiantys „Islamo valstybės“ teroristai stiprina savo kibernetinę armiją. Svarbiausias jos tikslas – internetu vykdyti atakas, kurios pareikalautų didelio skaičiaus žmonių gyvybės. Jų taikiniais įvardijamos skrydžių valdymo tarnybos, ligoninės ir kitos įstaigos.

„Nuo mūsų bankų iki automobilių, nuo kariuomenės iki mokyklų – visa, kas pasiekiama internetu, yra taikiniai“, – sakė G.Osborne'as.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
„Nuo mūsų bankų iki automobilių, nuo kariuomenės iki mokyklų – visa, kas pasiekiama internetu, yra taikiniai“, – sakė G.Osborne'as.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 4:09 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:27 AM

Apie tai įspėjo Didžiosios Britanijos iždo kancleris George'as Osborne'as. Jo teigimu, apsauga virtualioje erdvėje privalo rūpintis ne tik viešasis sektorius, bet ir privačios bendrovės, skelbia BBC.

G.Osborne'as pabrėžė, kad „Islamo valstybė“ jau įrodė savo gebėjimus virtualioje erdvėje – internete ji aktyviai užsiima propaganda, verbuoja narius ir net organizuoja atakas.

Visa tai – tik pradžia: teroristai ieško būdų, kaip įsilaužti į užsienio šalių infrastruktūrą ir net nepakylant nuo kėdės žudyti žmones.

„Nuo mūsų bankų iki automobilių, nuo kariuomenės iki mokyklų – visa, kas pasiekiama internetu, yra taikiniai, – sakė G.Osborne'as. – Rizika milžiniška. Jei mūsų elektros tiekimo, mūsų oro erdvės kontrolės arba mūsų ligoninės būtų sėkmingai atakuotos internetu, pasekmės galėtų būti matuojamos ne tik padaryta ekonomine žala, bet ir prarastomis gyvybėmis.“

„Kol kas jie tokių galimybių neturi. Tačiau žinome, kad jie to siekia ir deda visas pastangas, kad to pasiektų“, – pridūrė jis.

Paprastiems vartotojams užtenka imtis įprastų saugumo priemonių: pasirūpinti įrenginio apsauga nuo virusų ir įsilaužimo, nuolat atnaujinti programinę įrangą, naudoti saugius slaptažodžius ir pan.

Tačiau įmonėms derėtų apsaugą sustiprinti. „Esmė tokia, kad bet kuri britų kompanija yra taikinys, visi mūsų tinklai bus atakuojami ir kibernetinis saugumas nėra kas nors, kas aktualu kitiems žmonėms“, – sakė G.Osborne'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.