Teroristams padeda Silicio slėnio startuolis?

Kibernetinį karą „Islamo valstybei“ (IV) paskelbę programišiai „Anonymous“ užsipuolė Silicio slėnyje įsikūrusį startuolį „CloudFlare“, esą šis saugo teroristų tinklalapius. Pradedančiosios kompanijos atstovai tokius teiginius vadina vaikų paistalais.

„CloudFlare“ vadovas teigia, kad patys „Anonymous“ naudojasi jų paslaugomis.<br>ViDA Press nuotr.
„CloudFlare“ vadovas teigia, kad patys „Anonymous“ naudojasi jų paslaugomis.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:02 PM

„CloudFlare“ siūlo apsaugą tinklalapiams nuo kibernetinių atakų. Ji veikia tarsi filtras ir palaiko tinklalapio veikimą DDoS atakų metu (kuomet į svetainę nukreipiamas didžiulis užklausų kiekis, o jo apdoroti nesugebantys serveriai tiesiog „nulūžta“).

Šešerius metus veiklą vykdančios kompanijos klientais gali tapti praktiškai bet kas. „Anonymous“ atstovai teigia, kad „CloudFlare“ priglaudė ir dešimtis IV tinklalapių.

„CloudFlare“ vadovas Matthew Prince'as atšovė, kad, net jei paslaugomis naudotųsi teroristai, kompanijai iš to nebūtų jokios naudos.

„Mačiau jų pasipiktinimą „Twitter“ tinkle. Manau, kad tai buvo buitinė analizė, kurią atliko vaikai – sunku ją priimti rimtai. Patys „Anonymous“ naudojasi mūsų paslaugomis kai kuriems tinklalapiams, nepaisant kai kurių šalių spaudimo šias svetaines išjungti, – „The Register“ sakė M.Prince'as. – Net jei mes teiktume paslaugas IV tinklalapiams, iš to neturėtume naudos. Mano manymu, tokie žmonės už paslaugas susimokėtų vogtomis kreditinėmis kortelėmis, taigi mes tik patirtume nuostolį.“

„CloudFlare“ vadovas pridūrė, kad kompanija yra linkusi nutraukti tinklalapių apsaugą, jei dėl to kreipiasi teisėsauga, tačiau tyrėjai kaip tik dažniau pageidauja, kad tokios svetainės nebūtų išjungtos ir veiktų toliau, o jie galėtų rinkti informaciją.

Kitame interviu portalui „International Business Times“ M.Prince'as patikino, kad jie nėra suinteresuoti teikti paslaugas nusikaltėliams. „Žmonės nusprendė, kad yra turinio, kuriam jie nepritaria, bet teisingas būdas su tuo kovoti – vadovautis įstatymų procedūromis“, – sakė jis.

Kovo mėnesį „Bloomberg“ skelbė, kad „CloudFlare“ kompanijos vertė siekia milijardą dolerių. Vieša prekyba startuolio akcijomis, numatoma, turėtų prasidėti 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.