Telecentras pradėjo teikti LTE paslaugas

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ (Telecentras) trečiadienį paskelbė pradedanti teikti 4G LTE interneto paslaugas Klaipėdoje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje, Alytuje ir Anykščiuose.

Išskirtinis „Mezon“ bruožas – klientams neribojamas mobiliuoju internetu persiunčiamų duomenų kiekis.<br>123rf nuotr.
Išskirtinis „Mezon“ bruožas – klientams neribojamas mobiliuoju internetu persiunčiamų duomenų kiekis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2015, 9:34 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:29 PM

Nuo šiol nurodytuose miestuose „Mezon“ klientai galės naudotis spartesniu ir kokybiškesniu 4G LTE interneto ryšiu. Tiesa, sparta šiame tinkle ribojama: pigiausią planą pasirinkusiems klientams žadama iki 12 Mbps sparta, brangiausio – iki 30 Mbps. 

Išskirtinis „Mezon“ bruožas – klientams neribojamas mobiliuoju internetu persiunčiamų duomenų kiekis. Dėl to jos klientai pasižymi didesniu aktyvumu: vidutiniškai per mėnesį vienas klientas atsisiunčia 30 GB, o išsiunčia 4 GB duomenų.

„Vartotojų poreikiai sparčiai auga, o spartus internetas jau seniai tapo gyvenimo kasdienybės dalimi. Visuomet siekėme, kad kliento poreikiai nebūtų varžomi: tai jo pasaulis ir jo taisyklės. Todėl, kaip ir anksčiau, teiksime interneto paslaugas neribodami duomenų nei dieną, nei naktį ir dar didesne sparta. Be to, klientams bus sudarytos sąlygos patiems susidaryti interneto planą pagal individualų poreikį. Turėdami mūsų paslaugą klientai galės nevaržydami savęs naudotis internetu tiek mieste, tiek namuose be jokio galvojimo apie skirtingų interneto tiekėjų sąskaitas, paslėptas duomenų vartojimo sąlygas ar nemokamų „WiFi“ zonų paiešką“, – sakė Telecentro generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Klientams, kurie norės naudotis 4G LTE paslaugomis, reikės įsigyti šią technologiją palaikančią ryšio įrangą – „WiMax“ technologijos modemai tam netiks. 

Veikiančių LTE bazinių stočių skaičiaus Telecentro atstovai viešai neskelbia.

Telecentras mobiliojo interneto paslaugas pradėjo teikti 2009 metais. Iki šiol tam buvo naudojama „WiMax“ technologija, tačiau ši technologija pasauliniu mastu neįsitvirtino. 2013 metais gamintojai pradėjo stabdyti „WiMax“ klientinės ir tinklo įrangos gamybą, o „WiMax“ naudoję paslaugų teikėjai ir operatoriai pradėjo atsisakyti šios technologijos ir migruoti į LTE.

2014 metais Telecentras, pritarus bendrovės valdybai, priėmė sprendimą dėl interneto paslaugos „Mezon“ techninės platformos modernizavimo – „WiMax“ migravimo į LTE platformą.

„WiMax“ tinklas dar bus palaikomas porą metų, kol „Mezon“ klientai migruos į LTE tinklą.

„Įmonės strateginis tikslas – išlikti patikimu interneto tiekėju siūlant vartotojams kokybišką ir greitą interneto ryšį. Todėl džiaugiamės, kad 4G LTE diegimo darbai vyksta sėkmingai ir šiame etape esame pasirengę sklandžiai vartotojų migracijai į naują tinklą“, – teigė R.Šeris.

2016 m. įmonė planuoja toliau modernizuoti savo tinklą ir kitų Lietuvos miestų gyventojams pasiūlyti 4G LTE interneto paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.