„Juodasis penktadienis“ jau ir Lietuvoje. Ar yra gerų kainų?

Nors amerikietiškasis juodasis penktadienis Lietuvoje daugeliui pardavėjų neatrodo toks svarbus, kaip kokia nors akcija „Jamam“, jau įmanoma rasti ir specialių nuolaidų šiai dienai. Pavyzdžiui, „Elektromarkt“ lapkričio 27 d. taiko papildomą 10 proc. nuolaidą visoms prekėms. Būtų nedaug, tačiau žinant, kad ten jau vyksta kalėdinių nuolaidų akcija, išeina, jog kai kuriuos televizorius ir fotoaparatus galima nusipirkti už pusę kainos. Ir net internetu. Pažiūrėkime, ar tai apsimoka?

Viena „Juodojo penktadienio“ pradininkių Lietuvoje tapo „Elektromarkt“.
Viena „Juodojo penktadienio“ pradininkių Lietuvoje tapo „Elektromarkt“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2015, 7:38 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 3:08 PM

Lapkričio 27 d. pirkėjai, užsukę į „Elektromarkt“, gaus papildomą 10 proc. nuolaidą absoliučiai visoms prekėms. Taigi bent vieną kartą nebus to užrašo: „Akcijų nuolaidos nesumuojamos“. Šią dieną jos sumuojamos.

Dar geriau, kad apsiperkant Elektromarkt.lt internetu ši papildoma nuolaida visoms siūlomoms prekėms bus taikoma visą parą. Tereikią perkant įrašyti kodą: BLACKFRIDAY.

Tiesa, iš anksto įspėjame tuos, kas, kaip ir mes įprato „Elektromarkt“ interneto parduotuve matyti „Mediashop“ – šį sykį juodojo penktadienio nuolaidos taikomos TIK perkant Elektromarkt.lt siūlomas prekes. 

Ten ir taip jau vyksta akcija „Kalėdų karštinė“. Fotoaparatai, televizoriai, išmanieji laikrodžiai ir planšetiniai kompiuteriai iki 40 proc. pigiau. Na, aišku, visi žinome, ką reiškia nuolaida „iki“ – vienam pačiam nereikalingiausiam daiktui yra tokia nuolaida, kitiems ji taikoma mažesnė, o labiausiai trokštamiems – tik simbolinė. Pamėginome paskaičiuoti, kokią realiai nuolaidą gausime kai kurioms prekėmis nutarę apsipirkti Elektromarkt.lt juodąjį penktadienį ir ar tai tikrai apsimoka? Pavyzdžiui, ar apsimoka nusipirkti auksinės spalvos trečiosios kartos planšetinį kompiuterį „iPad Mini 3“? Jo kaina su „Kalėdų karštinės“ nuolaida – 369 eurų. Juodasis penktadienis numuš dar 37 eurus. Ar daug 332 eurų už pigiausią „auksinį“ „iPad Mini 3“? Palyginkime. Skytech.lt toks pats dabar kainuotų 385 eurus, Pigu.lt šios spalvos neturi, o sidabrinis kainuos 359 eurus, „iDeal“ (kur, beje, taip pat 10 proc. juodojo penktadienio nuolaida salonuose, tik ne šiai prekei) – 413 eurų*.

Norite normalaus lenkto 4K raiškos „Samsung“ televizoriaus? Modelio UE48Js9002 Parduotuvėje jau su nuolaida – 1800 eurų. Lapkričio 27 d. su kodu BLACKFRIDAY – apie 1620 eurus. Ieškome kitur. Mediashop.lt – 1739 eurai, Neriba.lt – 1750 eurų… Žodžiu, pigiausią radome Audiokomponentai.lt už 1699 eurus.

Modelio UE48JU7502 kaina su visa šios dienos nuolaida – 1150 eurų.   Ieškome kitur. Topocentras.lt – 1249 eurai, Neriba.lt – 1110 eurų, pigiausia – Ok1.lt už 1075 eurus. Taigi kai kas pigiau ir kitur. Sisteminis fotoaparatas. Pavyzdžiui, toks visai neprastas ir tikrai ne iš brangiausių – „Olympus E-PL6“ su standartiniu objektyvu. Kalėdinė kaina Elektromarkt.lt – 300 eurų. Juodojo penktadienio kodas ja paverčia 270 eurų. Ieškome kitur. Fotofabrikas.lt – 409 eurai, Fotohobis.ltSkytech.ltBigbox.lt – 349 eurai.  Na, o žaidimų kompiuteris „Xbox One“ (500 GB)? Su juodojo penktadienio nuolaida dienos nuolaida – apie 360 eurų. Gal šį kartą atsiras pigesnių? Interneto parduotuvėje Kinect.lt komplekto kaina 459 eurai, Skytech.lt ta pati prekė – 356 eurai. Na, štai, pavyko kažkur rasti pora eurų pigiau. Tačiau esmės tai nekeičia – kaip matote, juodasis penktadienis jau šį tą reiškia ir Lietuvoje realių nuolaidų ieškančiam pirkėjui. Ir ypač tai aktualu dabar, kai jau pradedame pirkti dovanas Kalėdoms. P.S. Visas kainas apvalinome. Tikrinome tik tų prekių, kurios siūlomos su nuolaida. Tai nėra mokslinis tyrimas, todėl neteigsime, kad taip bus su visomis siūlomomis prekėmis. Sąžiningai ieškojome konkurentų, kurie siūlo pigiausiai šias. Atsiprašome už klaidą pirmoje teksto versijoje, kai lyginome ne Elektromarkt.lt kainas internete, o šios kompanijos interneto parduotuvės Medishop.lt kainas. Toje parduotuvėje kodas BLACKFRIDAY negalioja. * Lapkričio 28 d. „iDeal“ Kauno ir Klaipėdos „Akropolių“ salonuose taikys šiam modeliui nerealią 25 proc. nuolaidą, tad jei prisigrūsite galėsite imti už 310 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.