Teroristai bando išsilaisvinti iš interneto pančių

Socialinių tinklų paskyrų netenkantys ir iš slaptumą užtikrinančių bendravimo programėlių ujami Islamo valstybės (IV) teroristai rado naują būdą savo propagandai skleisti: jie susikūrė „Android“ programėlę.

Islamo valstybė sulaukė pasipriešinimo iš daugelio populiarių interneto paslaugų tiekėjų ir vartotojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Islamo valstybė sulaukė pasipriešinimo iš daugelio populiarių interneto paslaugų tiekėjų ir vartotojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 7:57 PM

Mobiliąją aplikaciją atrado „GhostSec“ programišiai, kurie, kaip ir „Anonymous“, siekia sutrikdyti IV veiklą internete, praneša Telegraph.co.uk.

Nuorodomis į programėlę teroristai dalijasi privačiai, ji nėra prieinama populiariausioje „Android“ programėlių parduotuvėje „Google Play Store“. Anksčiau iš šios parduotuvės jau buvo pašalinta ne viena su teroristais siejama programėlė.

Islamo valstybė sulaukė pasipriešinimo iš daugelio populiarių interneto paslaugų tiekėjų ir vartotojų. Programišiai „Anonymous“ teigia išjungę tūkstančius teroristų „Twitter“ paskyrų, o šifruotą ryšį tarp vartotojų užtikrinančios programėlės „Telegram“ savininkai užblokavo tuzinus IV kanalų.

Nieko nuostabaus, kad teroristai nusprendė ieškoti kito būdo bendrauti tarpusavyje ir skleisti propagandą. Turėdami savo programėlę jie gali išvengti bandymų sutrikdyti jų bendravimą tarpusavyje.

„GhostSec“ atstovai teigia, kad programėlėje skelbiamas turinys iš propagandinio IV kanalo „Amaq News Agency“, pvz., vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti sulaikytųjų žudymai, pranešimai apie teroristų atakas visame pasaulyje ir pan.

„Jie nori sukurti transliavimo paslaugą, kuri būtų saugesnė nei „Twitter“ ir „Facebook“, – teigė „Kronos Advisory“ atstovas Michaelas Smithas. – IV visada ieškojo būdo suteikti lengvą prieigą prie viso turinio.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.