Vilniuje vyks didžiausia Baltijos šalyse bitkoinų konferencija

Kitų metų balandžio mėnesį į Lietuvos sostinę rinksis inovacijoms neabejingi verslo bei valdžios atstovai, investuotojai ir startuoliai iš viso pasaulio. Vilniuje vyks didžiausia Baltijos šalyse skaitmeninės kriptovaliutos konferencija „The Bitcoin Conference“.

Bitkoinus dažniausiai naudoja 18–27 metų jaunimas, jų naudą ypač pajuto verslo atstovai bei startuoliai<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bitkoinus dažniausiai naudoja 18–27 metų jaunimas, jų naudą ypač pajuto verslo atstovai bei startuoliai<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 2:51 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:12 PM

Įžvalgomis renginio metu dalinsis investuotojai iš JAV, ekspertai, praktikai, startuoliai ir valdžios atstovai.

Visai neseniai Tarptautinis verslo ir finansų rinkų žurnalas „Global Finance“ Lietuvą įvardijo kaip vieną iš inovatyviausių šalių internetinės bankininkystės srityje, tad pagrindinis konferencijos tikslas – parodyti investuotojams, kad ši šalis gali būti bitkoino ir blockchain inovatoriais.

Konferenciją organizuoja rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybe.

„Nextury Ventures“ įkūrėjo Ilja Laurs teigimu, renginys Vilniuje vyks neatsiktinai. Šio miesto savivaldybės atstovai labai teigiamai žiūri į inovacijas. „Geriausias to įrodymas – „Uber“ įmonės atėjimas į Vilnių. Būtent dėl Vilniaus miesto savivaldybės pagalbos ši, pasaulinės sėkmės susilaukusi įmonė, sostinėje startavo per rekordiškai trumpą laiką. Dar vienas puikus pavyzdys – „Barclays“ technologijų centro atidarymas ir Skandinaviškų bankų noras perkelti informacinių technologijų (IT) bei vidinių banko paslaugų operacijas į Vilnių. Manau, tai yra didelis įvertinimas, o kartu ir rimtas signalas kitiems investuotojams, kad Lietuva turi visas galimybes būti bitkoino inovatoriais“, – sakė I.Laurs.

„Džiugu, kad tarptautinėms įmonėms Vilnius vis labiau asocijuojasi su finansų inovacijomis. Norime žengti toliau ir tapti regiono inovatoriais jaunų finansinių verslų, pasaulyje žinomų „Fintech“ pavadinimu, srityje. Balandžio mėnesį vyksianti konferencija – puiki proga iš profesionalų išgirsti apie naujausias finansines inovacijas ir bitkoinų galimybes Lietuvoje“, – teigė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Lietuva ir Vilnius paskutiniu metu tampa tarptautinių finansinių inovacijų centru, pritraukėme tokius rimtus žaidėjus kaip „Barlcays“ ir „Western Union“. Manome, jog tokios technologijos kaip blockchain, kriptovaliutos ir bitkoinai yra tarp naujausių ir įdomiausių finansinių inovacijų. Lietuva ir Vilnius rimtai ketina investuoti į proveržį šiose srityse ir tapti tiek regioniniu, tiek tarptautiniu lyderiu“, – sakė ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Bitkoinus dažniausiai naudoja 18–27 metų jaunimas, jų naudą ypač pajuto verslo atstovai bei startuoliai. Vienas iš pavydžių – startuolis „Coinbase“, suteikiantis žmonėms galimybę prekiauti virtualia valiuta – bitkoinais dar 2013-aisiais sulaukė 25 mln. investicijos iš rizikos kapitalo fondo. „Mes vartotojams palengviname įsigijimą, prekeiviams – pardavimą, o kūrėjams – kūrimą“, – tikino „Coinbase“ atstovai.

„The Bitcoin Conference“ – ekspertai iš viso pasaulio apie virtualios valiutos tendencijas, inovacijas bei perspektyvas Lietuvoje balandžio 8-ąją Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?