4G++ ryšiu jau gali naudotis vieno telefono savininkai

„Tele2“ ir „Omnitel“ klientams pradėjo veikti sparčiausias Baltijos šalyse 4G++ mobilusis internetas. Ryšį gali išbandyti vartotojai, turintys telefoną „Samsung Galaxy S6 Edge+“.

4G++ ryšiu Lietuvoje gali naudotis tik „Samsung Galaxy S6 Edge+“ savininkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
4G++ ryšiu Lietuvoje gali naudotis tik „Samsung Galaxy S6 Edge+“ savininkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-11 15:47, atnaujinta 2017-09-30 00:03

Telefonų gamintojui „Samsung“ aktyvavus 4G++ ryšį Lietuvos rinkai skirtuose įrenginiuose, ryšys tapo prieinamas visiems telefonų „Samsung Galaxy S6 Edge+“ turėtojams. Kol kas tik šis iš Lietuvoje parduodamų telefonų modelių palaiko moderniausią ryšio standartą.

Norėdami naudotis 4G++ ryšiu, vartotojai savo išmaniajame turi įsidiegti operacinės sistemos atnaujinimus.

Planuojama, kad daugiau tiek „Samsung“, tiek kitų gamintojų 4G++ pritaikytų telefonų bus pristatyta kitąmet.

Pagrindinis 4G++ skirtumas nuo jau naudojamų 4G ir 4G+ technologijų – dar didesnė interneto sparta.

Testavimo metu „Tele2“ mobilusis internetas pasiekė 300 Mbps greitį, o apskritai gali siekti iki 375 Mbps. Palyginimui, 4G interneto greitis gali siekti iki 100 Mbps.

Iš viso „Tele2“ tinkle Vilniuje veikia trys 4G++ bazinės stotys. Tinklo plėtra dar suaktyvės ateinančiais metais, išaugus tinkamų telefonų ir mobiliojo interneto modemų pasiūlai.

„Omnitel“ taip pat naudoja 4G++ technologiją, ją palaikančių stočių kompanija turi penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Šio operatoriaus klientams „Samsung“ taip pat jau aktyvavo 4G++ ryšį.

4G++ technologijos esmė – interneto spartai ir talpai užtikrinti naudojami trys dažniai: 800, 1800 ir 2600 Mhz. Taip ryšio paslaugų teikimui panaudojamas platesnis dažnių ruožas ir užtikrinama didesnė interneto sparta bei talpa. Dėl trijų dažnių apjungimo 4G++ ryšys vartotojams leidžia ne tik naudotis dar greitesniu ir didesnės talpos mobiliuoju internetu, bet ir, neprarandant interneto spartos, prie vienos stoties vienu metu jungtis didesniam skaičiui vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.