„Google“ kuria programėlę, kuri konkuruos su „Facebook“

JAV technologijų milžinė „Google“ vartotojams kuria naują keitimosi žinutėmis programėlę, konkuruosiančią su kitų įmonių rinkose siūloma susirašinėti skirta programine įranga. Tokia informacija pateikiama laikraščio „The Wall Street Journal“ straipsnyje.

Žinutėmis leidžiančiomis keistis programėlėmis naudojasi apie 2 mlrd. žmonių pasaulyje.<br>123rf nuotr.
Žinutėmis leidžiančiomis keistis programėlėmis naudojasi apie 2 mlrd. žmonių pasaulyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 9:25 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:43 PM

Leidinio šaltinių duomenimis, „Google“ planuoja į naująją susirašinėjimui skirtą programėlę integruoti ir galimybę užduoti klausimus pačiai programai, o ši atsakymus pateiks remdamasi internete aptikta informacija. Vis dėlto pabrėžiama, kad pagrindine jos funkcija išliks vartotojų žinučių gavimas ir siuntimas.

Kol kas nėra tikslinama, kada „Google“ savo naująjį kūrinį galėtų pristatyti rinkoms, taip pat nepateikiama informacijos apie galimą programėlės pavadinimą. „Nėra aišku, ar šis bandymas bus sėkmingesnis nei ankstesnieji“, – rašoma laikraštyje.

„The Wall Street Journal“ duomenimis, naujosios programėlės kūrimui jau maždaug metus vadovauja „Google“ viceprezidentas ir ryšio produkcijos skyriaus vadovas Nickas Foxas.

Žinutėmis leidžiančios keistis programėlės laikomos vienomis populiariausių pasaulyje, iš viso jomis naudojasi apie 2 mlrd. asmenų.

Naujajai „Google“ paslaugai tektų konkuruoti su tokiais gaminiais, kaip „Facebook“ kūriniai „Messenger“ ir „WhatsApp“, taip pat Kinijoje itin populiaria „WeChat“, kurią sukūrė įmonė „Tencent“. Tiesa, galimybė gauti atsakymus į klausimus programai gali „Google“ kūriniui suteikti rimto pranašumo.

Pati bendrovė „The Wall Street Journal“ publikacijos nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.