Gyvenimą susigriovęs rusas padavė į teismą žaidimo kūrėjus

Rusijos Krasnojarsko mieste gyvenantis 28-erių vyriškis taip įniko į žaidimą „Fallout 4“, kad neteko darbo ir jį paliko žmona. Iš virtualaus pasaulio į realųjį grįžęs žaidėjas dėl savo problemų nusprendė apkaltinti žaidimą sukūrusią studiją „Bethesda“, kurią padavė į teismą ir reikalauja 500 tūkst. rublių (6,45 tūkst. eurų) kompensacijos.

Rusas taip įniko į žaidimą „Fallout 4“, kad nė nepastebėjo, kaip jo gyvenimas sugriuvo.
Rusas taip įniko į žaidimą „Fallout 4“, kad nė nepastebėjo, kaip jo gyvenimas sugriuvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-27 14:07, atnaujinta 2017-09-27 06:00

Apie žaidimą jis sužinojo pamatęs reklamą ir, nieko blogo nesitikėdamas, jį nusipirko bei įdiegė savo kompiuteryje. Vyras ketino pažaisti kelis vakarus, tačiau žaidimas taip patiko, kad jis nė nepastebėjo, kaip prabėgo trys savaitės, rašo Rt.com.

Jis taip pasinėrė į žaidimą, kuriame pagrindinis veikėjas patenka į pasaulį po branduolinio holokausto, kad nė nepastebėjo savo paties gyvenimo apokalipsės.

Vyras nustojo eiti į darbą, todėl darbdavys jį atleido. Jis nustojo bendrauti su savo draugais, o žmona su juo išsiskyrė. Jam net pakriko sveikata, mat visą šį laiką vyras praktiškai nemiegojo ir nevalgė.

„Jei būčiau žinojęs, kad šis žaidimas gali būti toks įtraukiantis, būčiau buvęs atsargesnis. Būčiau jo nenusipirkęs arba būčiau palaukęs atostogų arba šventinių laisvadienių“, – aiškino jis.

Vyriškis kreipėsi į teismą ir reikalauja 500 tūkst. rublių kompensacijos. Jį atstovaujanti teisinių paslaugų kompanija nurodė siekianti išsiaiškinti, kaip tokią bylą vertintų šalies teismai, kadangi ji neturi precedento.

Panaši byla, 2010-aisiais iškelta JAV, buvo sulaukusi nemažo žiniasklaidos dėmesio. Craigas Smallwoodas kreipėsi į teismą reikalaudamas kompensacijos iš žaidimo „Lineage II“ kūrėjų, esą jis nežinojo, kad žaidimas bus toks įtraukiantis. Daugelio nuostabai, teisėjas bylą priėmė nagrinėti, tačiau vėliau, abiem pusėms susitarus, ji buvo nutraukta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.