Neišmanėlis pavogė paieškos sistemos kodą ir paprašė grašių

Rusijos interneto milžinės „Yandex“ darbuotojas Dmitrijus Korobovas pavogė interneto paieškos sistemos išvesties kodą ir bandė jį parduoti internete už juokingai mažą kainą. Afera nepavyko, o vyrui teismas už tai skyrė dvejus metus kalėjimo lygtinai.

„Yandex“ yra populiariausia Rusijoje interneto paieškos sistema.<br>ViDA Press nuotr.
„Yandex“ yra populiariausia Rusijoje interneto paieškos sistema.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 4:38 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:19 PM

Dirbdamas „Yandex“ D.Korobovas iš įmonės serverių nusikopijavo paieškos sistemos išvesties kodą ir algoritmus, praneša „Kommersant“. Vėliau jis bandė visa tai parduoti, prašydamas sumokėti 25 tūkst. dolerių ir 250 tūkst. rublių (iš viso – apie 26 tūkst. eurų).

Gautus pinigus jis tikėjosi panaudoti įkurdamas savo startuolį. Tačiau pogrindinio interneto forumuose pasirodę skelbimai patraukė Rusijos federalinio saugumo tarnybos dėmesį ir vyriškis buvo sulaikytas per specialią operaciją.

Vyro užimtos pareigos įmonėje neatskleidžiamos, tačiau panašu, kad jis nesuvokė turimos informacijos realios rinkos vertės – ji, šaltinių teigimu, siekia milijardus rublių.

„Yandex“ yra populiariausia Rusijoje interneto paieškos sistema – jos užimama rinkos dalis lapkritį siekį 57,2 proc., o „Google“ – 35,2 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.