„Facebook“ vadovas ėmėsi dirbtinio intelekto

Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas prakalbo apie savo planus šiemet sukurti dirbtinio intelekto sistemą, padėsiančią jam tiek namuose, tiek ir darbe. Savo „Facebook“ paskyroje jis nurodė šiems metams užsibrėžęs asmeninį tikslą – sukurti „paprastą dirbtinį intelektą“, panašų į populiariame filme „Geležinis žmogus“ rodytą namų prietaisų valdymo sistemą J.A.R.V.I.S. Apie tai praneša BBC.

M.Zuckerbergas nori, kad dirbtinis intelektas jo balso komandomis kontroliuotų visą namų sistemą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergas nori, kad dirbtinis intelektas jo balso komandomis kontroliuotų visą namų sistemą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 8:50 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:49 PM

M.Zuckerbergas pirmadienį nurodo teiksiantis ataskaitas apie savo pasiekimus šioje srityje visus metus. Anot jo, dirbtinio intelekto technologiją jau turime, tačiau jis nori, kad ši jo balso komandomis kontroliuotų visą namų sistemą nuo muzikos parinkimo iki apšvietimo ir temperatūros.

„Man viską suprogramuoti pačiam bus smagus intelekto iššūkis, – teigia „Facebook“ įkūrėjas. – Noriu sistemą išmokyti pagal veidus atpažinti prie durų pasirodžiusius draugus. Noriu išmokyti ją pranešti apie viską, kas vyksta mano dukters Max kambaryje, – turiu tai žinoti, net ir nebūdamas šalia jos.“

Kalbėdamas apie savo darbą „Facebook“, M.Zuckerbergas tikisi, kad sistema padės jam vizualizuoti duomenis virtualiosios realybės projektams, tobulinti duomenų saugojimo serveriuose paslaugas bei vadovauti įmonei. Jo žinia pasirodė „Facebook“ jau įpusėjus vykdyti dirbtinio intelekto kūrimo iniciatyvą – šiuo metu vartotojams kuriamas asmeninis pagalbininkas „Facebook Messenger“ žinučių keitimosi programėlę naudojantiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.