„Infobalt“ prezidentu tapo „Tieto Lietuva“ vadovas

Naujuoju Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų asociacijos „Infobalt“ prezidentu išrinktas bendrovės „Tieto Lietuva“ generalinis direktorius Tomas Vitkus. Šiose pareigose jis pakeitė bendrovės „Skaitos kompiuterių servisas“ direktorių Virginijų Jasaitį.

Naujasis „Infobalt“ prezidentas Tomas Vitkus.
Naujasis „Infobalt“ prezidentas Tomas Vitkus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 9:46 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:57 PM

Pastarasis „Infobalt“ prezidentu buvo išrinktas pernai rugsėjį ir iki kadencijos pabaigos pakeitė į Kazachstaną dirbti išvykusį buvusį bendrovės „Microsoft Lietuva“ vadovą Kristijoną Kaikarį.

„Viena svarbiausių ateinančiais metais asociacijai tenkančių užduočių – pradėtų darbų tąsa vienijant savo srities ekspertų bendruomenę, į kurią jau jungiasi ne tik programinės, techninės įrangos kūrėjai bei gamintojai, bet ir startuoliai. Taip pat – tolesnis „Infobalt“ narių interesų atstovavimas valstybinėse institucijose, teikiant joms pasiūlymus dėl visam sektoriui kylančių iššūkių sprendimo“, – sakė T.Vitkus.

Dvejų metų kadencijai išrinktas naujasis „Infobalt“ prezidentas pabrėžia bendradarbiavimo su švietimo sektoriumi svarbą ruošiant informacinių technologijų (IT) specialistus, kurių trūkumas Lietuvos rinkoje jau siekia penkiaženklį skaičių.

„IT yra tapusios pačių įvairiausių klasikinių disciplinų – muzikos, dailės, architektūros, medicinos – dalimi. Todėl labai svarbu dirbti kartu ruošiant profesionalus, gebančius kurti ir naudotis pažangiomis technologijomis, ne tik IT kompanijoms, bet ir kitose srityse veikiančioms įmonėms“, – sako T.Vitkus.

Kitas aktualus klausimas – pagalba ne tik naujai besikuriantiems, bet ir jau realiai veikiantiems startuoliams, siekiant užtikrinti, kad Lietuva toliau išliktų šalis, kurioje jie gali sėkmingai vystyti savo veiklą ir augti. Taip pat – Lietuvos startuolių matomumo didinimas potencialių investuotojų akiratyje.

T.Vitkus yra sukaupęs daugiau nei 15 metų patirtį IT srityje. Prieš tapdamas vienos didžiausių Baltijos šalyse IT paslaugų bendrovės „Tieto Lietuva“ vadovu jis dirbo tokiose kompanijose kaip „Oracle“, SAP, „Duomenų logistikos centras“.

Naujai išrinktai asociacijos „Infobalt“ valdybai, pareigas eisiančiai 2016–2018 m., priklauso „No Magic Europe“ direktorė Gitana Aklienė, „Alna Group“ generalinis direktorius Tomas Milaknis, „Lexnet“ direktorius Tauras Pėstininkas, „Teo“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, „Algoritmų sistemos“ generalinė direktorė Elena Vengrienė, bendrovės INTA generalinis direktorius Vytautas Vitkauskas ir „Tieto Lietuva“ generalinis direktorius Tomas Vitkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.