XXI amžiaus realybės šou: vienas kenčia, tūkstančiai žiūri

Rodos, dar visai neseniai sėdomės prie televizorių ekranų pasižiūrėti pirmojo realybės šou, o jo dalyviai tapo tų metų žvaigždėmis. Dabar mėgautis tūkstančių žiūrovų dėmesiu gali kiekvienas.

Keturias paras nemiegojusio Nerijaus veide nesunku įžvelgti nuovargį.
Keturias paras nemiegojusio Nerijaus veide nesunku įžvelgti nuovargį.
Likus mažiau nei dviem valandoms tapo akivaizdu: vaikinui vis sunkiau išsilaikyti.
Likus mažiau nei dviem valandoms tapo akivaizdu: vaikinui vis sunkiau išsilaikyti.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 6:27 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:04 PM

Vieno jaunuolio idėja keturias paras nemiegoti ir žaisti kompiuterinius žaidimus sulaukė neregėto Lietuvos internautų dėmesio. Gimė nauja Lietuvos įžymybė – Nerijus Ž., internete geriau žinomas „Xpegasas“ slapyvardžiu.

Apie tai paskelbus šalies žiniasklaidai, tiesioginę transliaciją vienu metu žiūrėjo bent keli tūkstančiai žmonių ir tik naktį srautas sumenkdavo. Dabar, maratonui besibaigiant, transliaciją nuolat įsijungę daugiau nei 9 tūkst. internautų (ją galite sekti čia).

Ekrano kampe nuolat matomas Nerijaus veidas. Jame nesunku įžvelgti nuovargį, o likus mažiau nei dviem valandoms tapo akivaizdu: vaikinui vis sunkiau išsilaikyti. Bet pažadas duotas – 96 valandos ir nė minutės trumpiau. 

„Sunkiausia naktimis, kai lieki vienas ir neturi su kuo pabendrauti. Tada tikrai būna sunku“, – anksčiau transliacijos metu sakė Nerijus.

Nerijus – ne tik transliacijos žvaigždė, bet ir režisierius. Jis renkasi žaidimus, pašnekovus, muziką... Beje, žaidimas ekrane vyksta ne visada – kartais Nerijus tiesiog bendrauja su žiūrovais.

Žiūrovai turi ir savo pramogą – jie gali bendrauti pokalbių kambaryje. Kai vienu metu bendrauja keli tūkstančiai žmonių prasmingos diskusijos tikėtis neverta, o ir keiksmažodžių netrūksta, bet vis šis tas.

Motyvacijos Nerijui suteikia ne tik žiūrovų skaičius, žiniasklaidos dėmesys, bet ir žiūrovų parama – kas kelias minutes ekrane vis pasirodo pranešimų apie jam paaukotus pinigus. Dauguma pervedė vieną-kitą eurą, nors buvo ir rimtesnių rėmėjų.

Internautai skaičiuoja, kad šios transliacijos metu Nerijus galėjo gauti per tūkstantį eurų paramos. Jei tai tiesa, toks atlygis už kelias paras – neprastas atlyginimas.

Nepaisant medikų perspėjimų dėl pavojų sveikatai taip ilgai nemiegant, internete jau atsirado drąsuolių, kurie žada pagerinti šį rekordą. Ar tai taps nauja interneto mada?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.