„LT Game Jam 2016“ maratone dalyvaus ir svečiai iš Pietų Korėjos

Norą dalyvauti „LT Game Jam 2016“ žaidimų kūrimo maratone pareiškė jau daugiau nei 300 entuziastų – renginys kėsinasi pagerinti lankomumo rekordus. Maža to, jis jau gali būti vadinamas tarptautiniu, nes prie Lietuvos žaidimų kūrėjų prisijungs ir svečiai iš Pietų Korėjos.

Didžiausiuose šalies miestuose rengiamas žaidimų kūrimo maratonas yra atviras visiems pageidaujantiems.<br>T.Bauro nuotr.
Didžiausiuose šalies miestuose rengiamas žaidimų kūrimo maratonas yra atviras visiems pageidaujantiems.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 1:28 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:46 PM

Maratono partneris Mykolo Romerio universitetas į Lietuvą pakvietė Dongseo universiteto komandą. Abu universitetai bendradarbiauja vykdydami jungtinę skaitmeninio turinio programą.

„LT Game Jam“ virto didžiuliu, ypač laukiamu ir simboliniu renginiu, tai tikrų tikriausi naujieji metai pagal Lietuvos žaidimų kūrėjų kalendorių“, – šypsosi Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos valdybos pirmininkas Liudas Ubarevičius.

Šie maratonai – tai ne tik 48 valandų iššūkis, bet ir erdvė, kurioje semiamasi įkvėpimo, kuriami artimiausių metų planai. Atviras renginio formatas sukuria idealią terpę žaidimų kūrėjų bendradarbiavimui – dalyviai susipažįsta, vienija jėgas ir dalijasi idėjomis.

„Labai džiaugiamės, kad „LT Game Jam“ populiarėja, pritraukia vis daugiau žmonių iš pačių įvairiausių sferų. Mums pavyko kilstelėti renginį į tą lygmenį, kai jame lankosi tiek pirmuosius žingsnius žengiantys moksleiviai ir studentai, tiek nacionalinės žaidimų kūrimo industrijos veteranai. Kasmet renkamės kurti žaidimų, tačiau per 48 valandas iš tiesų sukuriame šį tą daugiau. Turbūt neperlenksiu lazdos sakydamas, kad šių renginių metu mes įnešame naujų vėjų ir netikėtų spalvų į Lietuvos žaidimų industrijos paveikslą“, – pasakoja L.Ubarevičius.

Pasak Mykolo Romerio universiteto doc. dr. T.Limbos, skaitmeninio turinio studijų programa – ne vien tik kompiuterinių žaidimų kūrimas. „Skaitmeninis turinys apima ir tokias sritis, kaip filmų industrija, skaitmeninė animacija. Kartu su partneriais iš Dongseo universiteto jau pradėjome kurti informatikos krypties vizualinio turinio magistrantūros studijų programą sėkmingai baigusiems skaitmeninio turinio bakalauro studijas. Jungtinės studijų programos absolventai gaus ir MRU, ir Dongseo universitetų diplomus“, – perspektyvas pristato T.Limba.

Į Lietuvą atvyks Dongseo universiteto dėstytojas ir devyni žaidimų kūrimo studijas pasirinkę studentai. Jie ne tik dalyvaus „LT Game Jam 2016“ renginyje, bet ir susitiks su lyderiaujančiomis Lietuvos žaidimų kūrėjų komandomis.

„Žaidimai nėra tik verslo, bet ir kultūrinis reiškinys. Žaidimai šiais laikais gali garsinti ir atstovauti šalį, kurioje buvo sukurti, ne prasčiau nei tai daro kinas, muzika ar sportas. Stipri nacionalinė žaidimų industrija ne tik kuria modernias ir patrauklias darbo vietas ar vilioja užsienio investicijas. Stipri industrija taip pat užtikrina galimybę pasiekti milijonus žaidėjų visame pasaulyje, pristatyti jiems savo idėjas, pasaulėžiūrą ir vertybes“, – teigė Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius.

„LT Game Jam 2016“ maratonas prasidės šiemet vyks sausio 29–31 dienomis, Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Renginio metu kartu su Lietuvos žaidimo kūrėjais darbuosis ir žiniasklaidos atstovai, populiarios interneto asmenybės ir svečiai iš užsienio. Organizatoriai informuoja, kad negalintys dalyvauti renginyje galės stebėti aukštos raiškos vaizdo transliacijas iš įvykio vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.