„Apple“ parodė, kaip jai rūpi saugumas: ilgai laukęs dar palauk

Telefonų „iPhone“ ir planšetinių kompiuterių „iPad“ savininkai šią savaitę sulaukė programinės įrangos atnaujinimo – „Apple“ išleido operacinės sistemos „iOS 9.2.1“ versiją. Jos analizė atskleidė, kad didžiausia pasaulyje technologijų kompanija tik dabar susizgribo ištaisyti klaidą, kuri buvo atrasta dar 2013 metais.

„Apple“ gerbėjas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Apple“ gerbėjas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 8:55 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:15 PM

Šią spragą aptiko saugumo kompanijos „Skycure“ darbuotojai Adis Sharabanis ir Yairas Amitas, praneša Mashable.com. Ji leido įsilaužėliui pavogti įrenginio „cookie“ failus – šiuose naršyklių naudojamuose failuose dažnai saugoma jautri informacija, pavyzdžiui, svetainių prisijungimo duomenys, slaptažodžiai, kreditinių kortelių informacija ir pan.

Šiuos duomenis įmanoma pavogti apgavus naudotoją, kad šis prisijungtų prie programišiaus valdomo „Wi-Fi“ tinklo.

Du spragą aptikę tyrėjai teigia, kad apie ją kompanijai „Apple“ pranešė dar 2013 metų birželio 3 dieną. Viešai šia informacija jie teigia nesidalinę.

Tik dabar, „Apple“ užlopius skylę, jie pranešė apie tai tinklaraštyje.

„Tai yra ilgiausias laiko tarpas, kurio „Apple“ prireikė užtaisyti saugumo spragą, kurią mes jiems pranešėme“, – teigė Y.Amitas. Jo nuomone, taip nutiko dėl to, kad ištaisyti klaidą buvo gerokai sudėtingiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

„Apple“ netolimoje ateityje turėtų išleisti „iOS 9.3“, kuri suteiks ir funkcinių naujovių, pavyzdžiui, „Night Shift“ režimas automatiškai pakeis įrenginio ekrano skleidžiamos šviesos spalvą atsižvelgiant į paros laiką – žadama, kad dėl to įrenginiai mažiau vargins akis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.