„Facebook“ nariai bauginami 6 eurų per mėnesį mokesčiu

„Nuo kovo 1 dienos „Facebook“ taps mokamas. 6 eur/mėn., tiems, kurie spės pasikeisti nustatymus, kainuos tik 2 eur/mėn.“, – skelbia internete sparčiai plintančio straipsnio antraštė. Savaime suprantama, tai – melaginga informacija.

„Facebook“ nariai aktyviai dalinasi melagingu straipsniu.<br>123rf nuotr.
„Facebook“ nariai aktyviai dalinasi melagingu straipsniu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 3:30 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:47 AM

Kad informacija išgalvota, išduoda jau pats straipsnis. Paspaudę nuorodą lankytojai patenka į nykoką tinklalapį, kuriame pateikiamas nukopijuotas vieno Lietuvos naujienų portalo straipsnis apie „Facebook“ registracijos taisykles.

Žinoma, nei apie gresiančius mokesčius, nei apie nustatymus, kuriuose esą reikia pasikeisti, norint mokėti mažiau, jame neužsimenama.

Tikruosius tinklalapio kūrėjų kėslus išduoda kiti straipsniai – vienur pateikiama išgalvota informacija, kitais bandoma šokiruoti, patraukti dėmesį nuogybėmis ir panašiai.

Gandai apie tariamą „Facebook“ apmokestinimą internete sklando, ko gero, nuo pat svetainės įkūrimo. Patys „Facebook“ atstovai daugybę kartų yra aiškiai pasakę: socialinis tinklas buvo, yra ir visuomet bus nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.