„Bitės“ planas: tai privers keliautojus skambinti ir naršyti

Kompanija „Bitė Lietuva“ keičia paslaugų kainodarą keliaujantiems Europoje: nuo šiol vartotojams bus siūlomi trys planai, leisiantys bendrauti daugiau, tačiau už fiksuotą kainą. Pristatydami planus operatoriaus atstovai pabrėžė, kad jie leis bendrauti iki 6 kartų pigiau, tiesa, toks pasakymas bus teisingas tik iki gegužės – tuomet paslaugos pigs visiems vartotojams.

Pajamų mažėjimą „Bitė“ kompensuos didindama klientų vartojimą užsienyje.<br>123rf nuotr.
Pajamų mažėjimą „Bitė“ kompensuos didindama klientų vartojimą užsienyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 10:34 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:36 AM

Išvykę į užsienį, 35 proc. lietuvių visiškai nesinaudoja mobiliuoju ryšiu. Dar didesnis kiekis, per 75 proc., išsijungia mobilųjį internetą. Ir net tie vartotojai, kurie paslaugomis užsienyje naudojasi, smarkiai save riboja – šešiskart mažiau kalba telefonu ir net 25 kartus mažiau naudojasi mobiliuoju internetu.

„Didelė dalis klientų paslaugomis užsienyje nesinaudoja, o tie, kurie naudojasi, labai save riboja ar ieško kitų būdų sutaupyti – perka vietines korteles, ieško nemokamo „Wi-Fi“ ir panašiai. Tam, kad to nebūtų, „Bitė“ pristato savo klientams naujus planus keliaujantiems Europoje“, – sakė „Bitė Lietuva“ rinkodaros vadovas Pranas Kuisys.

Kompanija keliautojams Europoje siūlys tris planus. „Europa 1“, kainuojantis 2,59 euro, suteiks vienai parai po 20 minučių ir 20 SMS arba MMS, taip pat 40 megabaitų. „Europa 7“ už 5,99 euro leis per savaitę prakalbėti 50 min., išsiųsti 50 SMS/MMS ir išnaršyti 90 MB.

„Europa 30“ už 9,99 euro suteiks mėnesiui 100 min., 100 SMS/MMS ir 150 MB. Išnaudoję 80 proc. ir 100 proc. bet kurios paslaugos, vartotojai apie tai bus įspėti trumpąja žinute.

Šiuos planus vartotojai galės rinktis nuo vasario 8 dienos. Įdomu tai, kad nuo kovo mėnesio šie planai įsigalios automatiškai. Ką tai reiškia?

Jei „Bitės“ klientas išvyks į užsienį ir nesinaudos jokiomis paslaugomis, kaip ir iki šiol, jokie mokesčiai nebus nuskaičiuoti (įeinantys skambučiai ar SMS nepriskiriami paslaugų naudojimui). Tačiau jei jis išsiųs žinutę, paskambins ar pasinaudos mobiliuoju internetu, jam automatiškai bus aktyvuotas pigiausias – „Europa 1“ – planas.

Jei klientas pageidaus, kad jam būtų taikoma įprasta kainodara (t.y. apmokestinamas kiekvienas skambutis, SMS ir megabaitas), jam apie tai reikės iš anksto pranešti operatoriui.

P.Kuisys užsiminė, kad pirmaisiais mėnesiais į atsitiktinius netyčinio naudojimo atvejus bus žiūrima lanksčiai.

„Bitės“ atstovo teigimu, lyginant su esamomis paslaugų užsienyje kainomis, šie planai leis bendrauti apie 6 kartus pigiau. Tiesa, nuo gegužės įsigalios naujos kainų reguliavimo taisyklės – pokalbiai pigs visoje Europoje, visų operatorių klientams. Lyginant su būsimais paslaugų užsienyje tarifais, naujieji „Bitės“ planai leis sutaupyti apie 40 proc.

„Ko tikimės – reikia pripažinti, prarasime daug pajamų per klientą. Bet manome, kad tie skaičiai, kiek žmonių nesinaudoja, – po šito pokyčio jų ženkliai sumažės. Kai apžvelgsime pusmečio rezultatus, manau, skaičius bent jau „Bitės“ klientų, kurie nesinaudoja paslaugomis užsienyje, bus minimalus. Kitas dalykas, tie, kurie labai save riboja, galės taip neberiboti“, – sakė P.Kuisys.

Kitaip sakant, pajamų mažėjimą „Bitė“ kompensuos didindama klientų vartojimą.

Naujieji planai galios ir verslo, ir privatiems klientams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.