Dėl keistos spragos streikuoja „Apple“ telefonai ir kompiuteriai

„Apple“ vartotojai iš viso pasaulio trečiadienį pradėjo skųstis dėl „lūžinėjančios“ interneto naršyklės „Safari“. Su problema susidūrė tiek telefonų „iPhone“, tiek „Mac“ kompiuterių naudotojai. „Apple“ apsimeta nieko apie tai nežinanti.

Pati „Apple“ apie sutrikimus nieko nepraneša.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Pati „Apple“ apie sutrikimus nieko nepraneša.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 1:29 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:18 AM

Vartotojai socialiniuose tinkluose į problemą reaguoja skirtingai: vieni pokštauja, kiti piktinasi. „Negaliu sužinoti, kodėl „Safari“ lūžinėja, nes „Safari“ lūžinėja. Įstrigau lengvo nepatogumo sūkuryje“, – šmaikštavo vienas „Twitter“ narys.

Kitam ši karuselė nebuvo tokia linksma: „Maniau, kad mano kompiuteris pasigavo virusą ar panašiai. Jis neveikė kelias valandas.“

Atrodo, kad problema yra susijusi su „Safari“ paieškų pasiūlymais („Safari Suggestions“). Nors pati „Apple“ apie sutrikimus nieko nepraneša, vartotojai pastebėjo, kad išjungus šią funkciją problema išsprendžiama.

Šį nustatymą kompiuteryje rasite įjungę naršyklę, pasirinkę „Preferences“ ir „Search“. Telefonuose ir planšetėse reikės eiti į „Settings“ ir pasirinkti „Safari“.

Su šia problema susidūrė dalis vartotojų, kurių telefonuose ir planšetėse įdiegta „iOS 8“ arba „iOS 9“ versija, taip pat „Mac“ kompiuterių savininkai, įsidiegę naujausią „OS X 10.11.1“ operacinės sistemos versiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.