Operatoriai už itin svarbius dažnius paklos 38 mln. eurų

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) praneša, kad aukciono komisija nustatė aukciono suteikti teisę naudoti radijo dažnius (kanalus) iš 880–915 MHz ir 925–960 MHz suporuotos radijo dažnių juostos bei iš 1710–1785 MHz ir 1805–1880 MHz suporuotos radijo dažnių juostos pirmaujančius didžiausiosios kainos siūlytojus. Jais tapo „Bitė Lietuva“, „Omnitel“ ir „Tele2“.

Operatoriai už jiems suteikiamą teisę naudoti radijo dažnius į valstybės biudžetą sumokės 38,1 mln. eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Operatoriai už jiems suteikiamą teisę naudoti radijo dažnius į valstybės biudžetą sumokės 38,1 mln. eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 1:54 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:05 AM

„Džiaugiuosi, kad šis aukcionas vyko sklandžiai ir sėkmingai, o operatoriai už jiems suteikiamą teisę naudoti radijo dažnius į valstybės biudžetą sumokės 38,1 mln. eurų, ‒ sakė RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis. – Svarbu pažymėti, kad judriojo ryšio vartotojai ir toliau gaus aukščiausios kokybės paslaugas ir galės naudotis pažangiausiomis ryšių technologijomis.“

Informacija apie aukciono rezultatus bus pateikta RRT direktoriui ir išsiųsta aukciono dalyviams. Kiekvienas aukciono dalyvis turi teisę pareikšti pretenziją aukciono komisijai dėl aukciono procedūros pažeidimų per 7 darbo dienas. RRT direktoriaus įsakymas dėl aukciono laimėtojų patvirtinimo bus priimtas praėjus šiam terminui ir išnagrinėjus gautas pretenzijas, jeigu tokių bus.

Praėjusiais metais, prieš paskelbiant galutines aukciono sąlygas, jame svarstė dalyvauti ir valstybės valdomas „Telecentas“. Didžiosioms mobiliojo ryšio bendrovėms tai sukėlė nerimą, kad jos gali netekti itin svarbių dažnių ir dėl to kiltų grėsmė jų veiklos tęstinumui. Visgi „Telecentrui“ galutinės aukciono sąlygos nebuvo palankios, todėl įmonė konkurse nedalyvavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.