„Tele2“ skėlė: lietuviai jau lenkia prancūzus

Lietuviai mobiliuoju internetu naudojasi tris kartus aktyviau negu prancūzai, o Lietuva yra tarp šalių, kurios turi vieną geriausiai išplėtotų ir moderniausių mobiliojo interneto infrastruktūrų pasaulyje. Tuo „Tele2“ vadovas Lietuvoje Petras Masiulis didžiuojasi. O pavydą keliantys bendrovės augimo 2015 m. skaičiai ir jo paskyrimas „Tele2“ vadovu Baltijos šalyse nepalieka abejonių – sakydamas „metai buvo labai geri“, jis nė kiek nemelavo.

„Tele 2“ vadovas Lietuvoje Petras Masiulis dabar vadovaus kompanijos padaliniams visose Baltijos šalyse.<br>„Tele 2“ nuotr.
„Tele 2“ vadovas Lietuvoje Petras Masiulis dabar vadovaus kompanijos padaliniams visose Baltijos šalyse.<br>„Tele 2“ nuotr.
„Tele 2“ metų rezultatus pristatė Tadas Bukauskas (kairėje), Petras Masiulis ir Aidas Tamošiūnas.<br>„Tele 2“ nuotr.
„Tele 2“ metų rezultatus pristatė Tadas Bukauskas (kairėje), Petras Masiulis ir Aidas Tamošiūnas.<br>„Tele 2“ nuotr.
Mobiliojo interneto naudojimas auga tiesiog sprogstamu greičiu.<br>„Tele 2“ nuotr.
Mobiliojo interneto naudojimas auga tiesiog sprogstamu greičiu.<br>„Tele 2“ nuotr.
Per metus vartotojų apetitas mobiliesiems duomenims išaugo daugiau negu dvigubai.<br>„Tele 2“ nuotr.
Per metus vartotojų apetitas mobiliesiems duomenims išaugo daugiau negu dvigubai.<br>„Tele 2“ nuotr.
Petro Masiulio nuotaika – puiki.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Petro Masiulio nuotaika – puiki.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 3:32 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:24 PM

Variklis – greitasis 4G internetas

Kažkam iš žurnalistų mestelėjus frazę, kad metai buvo nuobodoki, jokių kainų karų, jokių kaltinimų, „Tele2“ vadovas net nustebo.

„Niekams nebuvo laiko. Kai gavome 800 MHz dažnių juostą, pradėjome bėgti. Tik 2014 m. sausį pradėjome siūlyti 4G paslaugas ir klientams įsipareigojome per metus sukurti spartaus mobiliojo interneto tinklą visoje šalyje. 2015 m. pradžioje „Tele2“ 4G tinklas dengė 20 proc. Lietuvos teritorijos, o metų pabaigoje – per 90 proc.

Ilgą laiką „Tele2“ buvo tik geriausia kaina. Pagrindinis 2015 m. laimėjimas, kad stipriai padidinome kokybę, kuri šiuo metu praktiškai niekuo nenusileidžia stipriausiems konkurentams. Pernai investavome daugiau negu bet kada anksčiau.

„Tele2“ gauna žymiai didesnį pelną negu kiti operatoriai, mes tai suprantame, todėl investicijos į naujas technologijas tinkle toliau augo. Dar keli mėnesiai ir 4G ryšys bus prieinamas 95 proc. Lietuvos gyventojų. 30 proc. šalies gyventojų jau gali naudotis 4G+. Bandome 4G++, buvome pasiekę 300 Mbps greitį, tad kai tik atsiras pakankamai šią technologiją palaikančių telefonų, iškart galėsime ją įjungti pagrindiniuose miestuose“, – „Tele2“ metų darbus vardijo vadovas.

Atrodo, 2015 m. augo viskas. Pajamos per metus augo 8,9 proc. (2014 m. – 151,1 mln. eurų, o 2015 m. – 164,5 mln. eurų). Investicijos į kokybės gerinimą ir plėtrą 2015 m. siekė 12,2 mln. eurų – daugiausia per ketverius metus.

Net minučių prakalbėti „Tele2“ klientai įsigudrino 4,1 proc. daugiau negu prieš metus (2015 m. praplepėjo 4036 mln. minučių).

Vis dėlto labiausiai augo mobiliojo interneto naudojimas. 2015 m. „Tele2“ klientai sunaudojo 104,6 terabaitus duomenų, o tai dvigubai daugiau negu 2014 m. (46,6 terabaito).

Be to, prieš metus tik 5 proc. duomenų buvo siunčiama 4G tinkle, o dabar – 35 proc. Ir gavusių 4G ryšį vartotojų apetitas nesustabdomai auga. Per metus mobiliuoju internetu besinaudojantis „Tele2“ klientas per mėnesį pasisotindavo 0,8 GB, o dabar 2 GB.

Tai jau artina Lietuvą prie lyderių – Švedijos, Pietų Korėjos. Vidutinis prancūzas mobiliųjų duomenų sunaudoja triskart mažiau.

Pagrindinis turinys – vaizdo peržiūros

„Pagrindinė paslauga, kuriai lietuviai naudoja duomenis, – „YouTube“. Ji smarkiai lenkia visa kita. Ir 4G ryšio greitis tam labai svarbus – žmonėms patinka matyti kokybišką, neiškraipytą vaizdą, kurį garantuoja greitas ryšys“, – sako „Tele2“ finansų direktorius Tadas Tamošiūnas.

Taigi, kaip ir prognozuota, mobilusis internetas auga pradėjus jį naudoti vaizdo programų peržiūroms. Ar tai reiškia, kad „Tele2“ ieškos turinio tiekėjų, su kuriais sudarytų panašias sutartis, kaip su muzikos transliavimo paslauga „Deezer“?

„Svarstome tokią galimybę, suprantame, kad tai svarbu, tačiau kol kas apie tai kalbėti anksti“, – sako Petras Masiulis.

Anot jo, kol kas „Tele2“ nepastebi konkurencinių „Omnitel“ ir „Teo“ sąjungos pranašumų. Tiesa, tiki, kad tokia sąjunga turi pliusų, turėti partnerį būtų gerai, bet kol kas stebi ir svarsto.

Vis dėlto net ir toks abstraktus atsakymas yra didžiulis žingsnis į priekį, nes anksčiau apie vaizdo turinio teikimą ar partnerius nebuvo nė kalbos. Taigi, nenustebtume, jei po metų atsiras planų, siūlančių ir tam tikras vaizdo turinio ar televizijos paslaugas.

Kita vertus, T.Tamošiūnas pripažįsta: lietuvių mentalitetas dar turi pasikeisti, kad jie imtų mokėti ne tik už gerus telefonus ar duomenis, bet ir už turinį. Nors mokamo turinio vartotojų skaičius auga, tai kol kas nėra visuotinis reiškinys.

O telefonus perka vis geresnius

„Nematome, kad lietuviai būtų bent kiek išsigandę dėl nestabilios tarptautinės politinės situacijos ar bijotų finansų krizių. Nei Azijos finansų krizės, nei JAV rinkos pokyčiai mums neturi jokios įtakos. Klientai noriau perka brangesnius ir geresnius telefonus, juos draudžia“, – sako kompanijos vadovas.

Stabilumą liudija ir tai, kad žmonės liovėsi lakstyti iš vieno operatoriaus pas kitą ir atsisako antros SIM kortelės. Dėl to mažėja statistinių abonentų skaičius, bet tai visai neturi įtakos pajamoms.

„Tele2“ sako nesirengianti veltis ir į karą dėl duomenų bei pokalbių užsienyje tarifų. „Bitės“ pasiūlymas jiems pasirodė įgyvendinamas, tačiau nebūtinai pats palankiausias klientams.

„Visais atvejais mūsų kainos bus mažiausios“, – užtikrino P.Masiulis, ką tik paskirtas „Tele2“ vadovu visoms Baltijos šalims.

Karjera už kokybę

„Manau, tai įvertinimas už tai, kad buvo labai geri metai, o padalinys Lietuvoje yra pats stipriausias „Tele2“ padalinys pasaulyje. Kompanija tai pripažįsta, todėl mane ir paskyrė vadovu Baltijos šalyse“, – kukliai sako P.Masiulis.

Estijos ir Latvijos padaliniai turės ir savo vadovus, o štai Lietuvoje „Tele2“ vadovas bus tas pats P.Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.