„Omnitel“ padarė tai, apie ką nedrįsome nė svajoti

Nespėjo kiti operatoriai pasidžiaugti, kad Lietuvoje baigėsi kainų karai, kad galima ramiai skaičiuoti pajamas ir sudarinėti planus, kai „Omnitel“ smogė neįtikėtinu pasiūlymu. Nuo šiol visi bendrovės klientai, naudojantys visus šiuo metu parduodamus standartinius planus, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Danijoje kalbės ir naršys tomis pačiomis sąlygomis kaip Lietuvoje. Ar tai reiškia, kad emigrantai Norvegijoje su „Omnitel“ planu galės gyventi lietuviškomis kainomis?

Skambučiai, „Facebook“ ir vaizdo failų žiūrėjimas – pagaliau lietuvio išmanusis telefonas ir keliose kitose šalyse išliks išmanusis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skambučiai, „Facebook“ ir vaizdo failų žiūrėjimas – pagaliau lietuvio išmanusis telefonas ir keliose kitose šalyse išliks išmanusis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-02 09:56, atnaujinta 2017-06-09 13:03

„Jei Lietuvoje turi, pavyzdžiui, planą su neribotais pokalbiais ir SMS bei 6 GB duomenų, tai galioja visose Šiaurės ir Baltijos šalyse. Skambučiai tarp šalių ir kitoje šalyje irgi yra neriboti. Ir duomenys skaičiuojami taip pat, kaip Lietuvoje. Išnaudojai Lietuvoje 2 GB, tau lieka 4 GB, kuriuos gali naudoti keliaudamas visose tose šalyse.

Vienintelis skirtumas, kad, pasibaigus išpirktiems plano duomenims, kai Lietuvoje tiesiog pristabdoma sparta, užsienyje gausite pasiūlymą įsigyti papildomą duomenų kiekį“, – paaiškino „Teo“ grupės atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Nauja kainodara apima beveik viską: skambučius toje šalyje ir į Lietuvą, visus įeinančius skambučius ir SMS bei mobiliuosius duomenis. Jei klientas yra pasirinkęs planą su neribotais skambučiais ir SMS, jis gali neribotai skambinti ir siųsti SMS tiek, pavyzdžiui, Švedijoje, tiek į Lietuvą.

„Esame „TeliaSonera“ šeimos dalis, todėl „Omnitel“ klientai gali naudotis visais įmonių grupės namų rinkos privalumais. Tai yra visiškai naujas etapas tarptinklinio ryšio rinkoje, esame pirmieji Lietuvoje, pasiūlę „nulinius“ tarptinklinio ryšio tarifus šešiose šalyse.

Dabar keliaudami į šešias Šiaurės ir Baltijos šalis „Omnitel“ klientai savo skambinimo ir naršymo internete įpročius iš Lietuvos gali vežtis į užsienį nejausdami jokių nepatogumų. Būdami šiose šalyse jie gali drąsiai žiūrėti „YouTube“ filmukus naudodami savo Lietuvoje turimą mokėjimo planą“, – sakė „Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų padalinio vadovas Norbertas Žioba.

Šis pasiūlymas automatiškai galioja visiems „Omnitel“ privatiems ir verslo klientams, kurie turi šiuo metu parduodamus planus, įskaitant ir „Omnitel Connect“. 

Keliaujant „Omnitel“ klientų telefonai tose šalyse automatiškai prisijungs prie „TeliaSonera“ tinklo, tad pačiam žmogui tam, kad gautų atnaujinto tarifo paslaugas, nieko daryti nereikės.

I klausimą, ar emigrantai Šiaurės šalyse dabar galės tiesiog gyventi su Lietuvoje pirktu „Omnitel“ planu, A.Stasiulaitis atsakė, kad galioja sąžiningo naudojimo taisyklės: „Sutartyje nurodyta, kad jei per tris mėnesius daugiau negu pusę laiko klientas paslaugomis naudojasi užsienyje, „Omnitel“ pasilieka teisę nutraukti paslaugos naudų tiekimą ir taikyti standartinius tarptinklinio ryšio ES tarifus naudojantis paslaugomis užsienyje.“  

Ir planams kompiuteryje: „Omnitel Conect 8“, 16, 32, 64, „Max“ bei „Omnitel Conect Pro 8“, 16, 32, 64, „Max“ per dieną sunaudojamų duomenų kiekis negali viršyti 5 GB. Taigi, kelių filmų per dieną užsienyje mobiliuoju internetu nesisiųsim.  

Tačiau trys mėnesiai juk irgi šis tas, ypač jei išlėkei padirbėti tik vasarą. O ir teisė nutraukti nereiškia, jog bus nutraukta. Taigi, panašu, kad šis kainodaros žingsnis gali supurtyti ne tik Lietuvos, bet ir visų minėtų šalių telekomunikacijų verslą.

Paklaustas kokį atsakymą šiam pasiūlymui rengia „Tele 2“, kompanijos atstovas spaudai Andrius Baranauskas mums atrašė:

„Analizavome praėjusių metų vartotojų statistiką ir matome, kad tik trys Šiaurės ir Baltijos šalys patenka į populiariausių kelionių krypčių dešimtuką. Lietuviai daug dažniau skambina iš Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos nei iš Latvijos ar Švedijos.   Todėl „Tele2“ renkasi kitokią strategiją: mažesnes kainas siūlome ten, kur vartotojams jų realiai reikia.

Prieš daugiau nei metus pasiūlėme tam skirtą sprendimą: mūsų klientai visame pasaulyje gali kalbėtis Lietuvos tarifais naudodamiesi programėle „Tele2 Call“, tam tereikia prisijungti prie „WiFi“ ryšio viešbutyje, oro uoste ar bet kurioje kitoje vietoje.  

Žinoma, ES, kur nuo gegužės keičiasi reguliavimas ir kainos ir šiaip mažėja, tai ne tiek aktualu, tačiau ypač naudinga skambinantiems iš ne ES šalių, kuriose tarptinklinio ryšio kainos ypač didelės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.