„Apple“ už patentų pažeidimą turės sumokėti 625 mln. dolerių

JAV Federalinio teismo prisiekusieji nutarė, kad kompanija „Apple“ bendrovei „VirnetX“ turi sumokėti 625 mln. JAV dolerių už sąmoningą patentų pažeidimą, skelbia CNBC.

„Apple“ naudoja „VirnetX“ priklausančią technologiją savo sukurtose „FaceTime“ ir „iMessage“ paslaugose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Apple“ naudoja „VirnetX“ priklausančią technologiją savo sukurtose „FaceTime“ ir „iMessage“ paslaugose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

Feb 5, 2016, 10:57 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:42 AM

„Apple“ naudoja „VirnetX“ priklausančią technologiją savo sukurtose „FaceTime“ ir „iMessage“ paslaugose.

„VirnetX“ bylos pradžioje reikalavo 532 mln. JAV dolerių, tačiau galutinis teismo verdiktas viršijo jų lūkesčius. Tiesa, prieš tai „VirnetX“ buvo priteista 368 mln. JAV dolerių, tačiau tada apeliacinis teismas nustatė, kad prisiekusieji neteisingai suskaičiavo priteistą sumą ir sugrąžino bylą į teismą.

Teigiama, kad „Apple“ apskundė naujausią teismo sprendimą dėl galimo prisiekusiųjų suklaidinimo. Kol kas nėra aišku, ar teisėjas patenkins skundą, tačiau „Apple“, spėjama, yra pasiruošusi teikti apeliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.