„Teo“ atsisakė „Kaspersky“ apsaugos. Kokia iš to nauda tau?

„Teo“ ir „Omnitel“ susijungimas pradeda duoti vaisių. Ligi šiol bendradarbiavusi su „Kaspersky Lab.“  klientams „Teo“  pasiūlė naują saugos sprendimą „Antivirusas plius“, kuris sukurtas antivirusinių programų gamintojos „F-Secure“ platformos pagrindu. Didžiausias sprendimo privalumas – galėsite apsaugoti ne tik kompiuterį, bet ir savo mobiliuosius įrenginius. Nemaža dalis klientų paslaugą gali gauti visai nemokamai.

Apie grėsmių gausą ir įvairovę kalbėjo „F-Secure“ atstovas Jussi Koskinenas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Apie grėsmių gausą ir įvairovę kalbėjo „F-Secure“ atstovas Jussi Koskinenas.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Jussi Koskinenas kartais atrodė kalbantis itin įtaigiai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Jussi Koskinenas kartais atrodė kalbantis itin įtaigiai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Teo“ produkto „Antivirusas plius“ vadovas Aleksandras pristatė naujos paslaugos privalumus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Teo“ produkto „Antivirusas plius“ vadovas Aleksandras pristatė naujos paslaugos privalumus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 4:59 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:24 PM

Per pristatymą paklausti, kodėl nutarė iškeisti „Kaspersky“ į mums mažiau girdėtą „F-Secure“, „Teo“ atstovai pirmiausia kalbėjo apie tai, kad pasirinktas antivirusinis sprendimas gali veikti bet kuriuose kliento įrenginiuose, padės apsaugoti ir savo darbo, ir vaikų išmaniuosius telefonus, netgi leis nustatyti, kad vaikai nepasiektų nepageidaujamo turinio ar, pavyzdžiui, prisiskambinti į vaiko telefoną, kai tas išjungęs garsą skambučio negirdi.

Tačiau visos šios galimybės numatytos daugelyje išmaniesiems telefonams skirtų antivirusinių sprendimų. Be to, žymiausi gamintojai tikrai kuria programas visiems įrenginiams. Taigi labiausiai pagrįstas atrodo atsakymas, kad suomių „F-Secure“ pasirinkta, nes su šia kompanija seniai bendradarbiauja „TeliaSonera“.

Kad ir kaip būtų, mums, paprastiems klientams, tai ne taip ir svarbu. Kur kas svarbiau, kad pasirinkę didesnius interneto planus „Teo“ klientai sprendimų paketu „Antivirusas plius“ galės naudotis nemokamai, o kitiems jis daugiausia kainuos 1,90 euro per mėnesį.

Šalyje, kur absoliuti dauguma žmonių bijo interneto grėsmių, trokšta vaikus apsaugoti nuo pavojų internete ir tuo pat metu nieko nedaro, kad būtų saugesni, interneto paslaugų teikėjas tiesiog privalo siūlyti kokio nors tokio tipo apsauga. Juolab kad, pristatyme pateiktais apklausos duomenimis, daugelis vartotojų kažkodėl tiki, kad už jų saugumą atsakingas ir paslaugos teikėjas.

„Dabar daugelio namuose yra vienas kompiuteris su „Windows“ operacine sistema ir po keletą išmaniųjų įrenginių su „Android“ ar „iOS“ operacinėmis sistemomis. Todėl ir kenkėjiškų programų vis daugiau atsiranda būtent mobiliesiems įrenginiams. Yra 4 mln. žinomų kenkėjiškų programų „Android“ operacinei sistemai ir jų skaičius kasmet dvigubėja.

Įsilaužti į namų tinklą ir pavogti asmeninius duomenis jau įmanoma net per išmaniųjų namų įrangą, net per mobiliuoju įrenginiu valdomas LED lemputes. Todėl įvairiose platformose veikiantys antivirusiniai sprendimai tampa būtini“, – kalbėjo „F-Secure“ atstovas Jussi Koskinenas.

„Antivirusas plius“ patogus tuo, jog suteikia galimybę vos keliais mygtuko spustelėjimais apsaugoti šeimos naudojamus įrenginius ir kontroliuoti, pavyzdžiui, vaikams pasiekiamą turinį ir programėles jų išmaniuosiuose telefonuose“, – sakė „Teo“ rizikų valdymo vadovas Vytautas Bučinskas.

„Antivirusas plius“ apsaugo ne tik nuo kenksmingų programų, bet ir užkerta kelią privatiems duomenims rinkti. Dar vienas privalumas – pagal įrenginio vietą galima nustatyti vaiko buvimo vietą.

„Tai ypač aktualu ne tik pametus ar praradus telefoną, bet ir tuomet, kai jūsų vaikas ilgai neatsako į telefono skambučius. „Antivirusas plius“ yra pirmas toks saugumo sprendimas, kuris sukurtas atsižvelgiant į šiuolaikinių klientų poreikius“, – teigė V.Bučinskas.

Atmetus ilgas kalbas sprendimas „Antivirusas plius“ geras tuo, kad tiks visiems jūsų išmaniesiems įrenginiams (kol kas dar nėra „iOS“ programėlės, tačiau ji atsiras, kai tik „Apple“ patikrins ir įsileis ją į savo programėlių parduotuvę), jį patogu valdyti per interneto portalą „paslaugos valdymas“ – vienas portalas visiems vartotojams, įrenginiams ir paslaugoms, čia įdiegtos tokios naujos funkcijos, kaip „Saugus naršymas“, „Privatumo apsauga“, „Apsauga nuo vagystės“.

Didžiausias siūlomo sprendimo trūkumas – nesvarbu, ar jums priklauso nemokamai, ar pasiryšite mokėti, paslaugą galima užsisakyti tik trims savo įrenginiams. Pavyzdžiui, vienam kompiuteriui ir dviem telefonams. Keistokas skaičius – juk jei šeima turi du mokyklinio amžiaus vaikus, vien išmanieji telefonai gali būti keturi, o kur dar kompiuteris?

Kita vertus, tiems, kurie pasiryžę susimokėti, niekas netrukdo įsigyti bet kokį pasaulyje egzistuojančių antivirusinių sprendimų, nors ir tą patį „Kaspersky“. O šis geras būtent tuo, kad negailintys pinigų brangiems įrenginiams, bet taip nenorintys mokėti už tai, kas išties svarbu, lietuviai juo bent jau išties galės pasinaudoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.