Trys būdai išgelbėti „iPhone“, kurio data buvo pakeista

Paaiškėjus „Apple“ programuotojų žioplystei, dėl kurios pakeitus „iPhone“ datą į 1970 metų sausio 1 dieną ir perkrovus įrenginį jis negrįžtamai užstringa, visą savaitgalį internete buvo „medžiojami“ patiklūs „Apple“ gerbėjai. Tačiau paaiškėjo ir gera žinia: sutaisyti tokiu būdu sugadintą telefoną vis dėlto įmanoma.

Pakeitus datą ir perkrovus įrenginį telefonas užstringa, o jo ekrane rodomas „Apple“ logotipas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pakeitus datą ir perkrovus įrenginį telefonas užstringa, o jo ekrane rodomas „Apple“ logotipas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-15 11:10, atnaujinta 2017-06-08 01:41

Lrytas.lt atliktas eksperimentas patvirtino: ši spraga išties egzistuoja ir įrenginys nebesugeba įsijungti, todėl griežtai patariame to nebandyti patiems!

Jei vis dėlto jūs ar kažkas kitas pakeitė jūsų „iPhone“ datą ir, perkrovus, telefonas užstrigo, turite tris išeitis. Pirmoji – palaukti, kol jo akumuliatorius visiškai išsikraus. Antroji – telefoną išardyti ir fiziškai atjungti bateriją (tiesa, tokiu atveju rizikuojate prarasti jo garantiją). Trečias variantas – atlikti pilną programinės įrangos atstatymą (angl. „Device Firmware Update“, DFU).

Pastarasis veiksmas yra panašus į kompiuterio kietojo disko ištrynimą ir operacinės sistemos perinstaliavimą nuo nulio. Internautai teigia, kad jiems tai padėjo prikelti „iPhone“. Tiesa, tokiu atveju ištrinami visi įrenginyje buvę duomenys – dokumentai, nuotraukos, vaizdo įrašai, nustatymai, programėlės ir t.t. Taigi jei neturite atsarginės duomenų kopijos, verčiau neskubėkite atlikti DFU.

Jei visgi nuspręsite gaivinti „iPhone“ šiuo būdu, jums reikės atlikti šiuos veiksmus:

1. Jei dar neturite, savo kompiuteryje įdiekite naujausią „iTunes“ versiją (kompiuteryje turi veikti „Windows 7“ ar naujesnė arba „OS X 10.8.5“ arba naujesnė versija);

2. Perkraukite savo kompiuterį. Išjunkite antivirusines programas ir ugniasienes, įjunkite „iTunes“;

3. Prijunkite įrenginio laidą prie kompiuterio USB jungties, tačiau paties įrenginio kitame gale dar neprijunkite;

4. Telefone vienu metu laikykite pagrindinį („namų“) ir išjungimo mygtuką 10 sekundžių, kol ekranas užtems, tuomet atleiskite išjungimo mygtuką, tačiau „namų“ mygtuką laikykite toliau. Jei laikant abu mygtukus ekrane atsiras „Apple“ logotipas, vadinasi, spaudėte per ilgai – kartokite iš naujo;

5. Toliau laikydami „namų“ mygtuką, prijunkite įrenginį prie kompiuterio (laidu, kurį buvote pasiruošę ir prijungę prie kompiuterio);

6. Kompiuteryje „iTunes“ turėtų pranešti, kad aptiko telefoną atstatymo būsenoje (angl. recovery mode) – šios žinutės gali tekti palaukti iki minutės. Pamatę ją, atleiskite telefono „namų“ mygtuką; turėtų prasidėti įrenginio programinės įrangos atstatymas. Kai būsite paklausti, nenaudokite atsarginės duomenų kopijos (angl. backup) – nustatykite kaip naują telefoną;

7. Jei pirmu bandymu nepavyko, bandykite procedūrą pakartoti. Arba tiesiog užsukite į artimiausią „Apple“ aptarnavimo centrą.

Kodėl taip yra?

„Apple“ vis dar nepateikė komentaro apie šią spragą, lieka neaišku ir tai, kada kompanija ją ištaisys.

1970-ųjų sausio 1 diena, 0.00 val. GMT laiku yra „Unix“ sistemų atskaitos taškas. Praktiškai visa pasaulio kompiuterinė technika sekundėmis skaičiuoja laiką nuo šios datos ir paverčia mums suprantamu formatu.

Įprastai kompiuteriai, telefonai ir kiti įrenginiai supranta „minusinį“ laiką ir gali rodyti datą iki 1904 metų. Panašu, kad „Apple“ apie tai nepagalvojo, todėl pakeitus datą į 1970 m. sausio 1 d. ir perkrovus sistemą ją suklaidina „neegzistuojantis“ laikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.