„Facebook“ įdiegė didžiausią naujovę nuo 2009 metų

Socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai nuo šiol emocijas gali išreikšti spausdami ne tik „Patinka“, bet ir dar penkis kitokius mygtukus.

Nuo šiol „Facebook“ nariai gali rinktis iš šešių emocijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nuo šiol „Facebook“ nariai gali rinktis iš šešių emocijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iki šiol „Facebook“ nariai galėjo spausti tik „Patinka“ mygtuką.<br>123rf nuotr.
Iki šiol „Facebook“ nariai galėjo spausti tik „Patinka“ mygtuką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 3:16 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:57 PM

Nuo šiol vartotojai visame pasaulyje gali rinktis iš šešių emocijų: „Patinka“, „Meilė“, „Juokas“, „Oho“, „Liūdnas“ arba „Piktas“. Nauji mygtukai pasirodo užvedus pelės žymeklį ant „Patinka“ mygtuko ir kelias sekundes palaukus (mobiliojoje programėlėje – paspaudus ir palaikius „Patinka“ mygtuką). Tuomet belieka išsirinkti patinkančią emociją ir ją paspausti.

„Facebook“ skelbia, kad naujuosius jaustukus visi socialinio tinklo nariai matys artimiausiomis dienomis. Tiesa, lietuviams jie jau turėtų būti rodomi, o jei nematote – pabandykite perkrauti interneto naršyklę.

Kompanijos atstovai nurodo kelis mėnesius vykdę tyrimus ir vartotojų apklausas, kurių metu aiškinosi, kokių būtent emocijas išreiškiančių mygtukų jiems trūksta. Be to, buvo siekiama sukurti kuo universalesnius jaustukus, kuriuos lengvai suprastų viso pasaulio gyventojai, nekiltų sunkumų išversti juos į visas pasaulio kalbas.

Pirmiausia naujieji mygtukai buvo išbandyti keliose šalyse ir tik dabar jie įdiegti visiems „Facebook“ nariams. Beje, dėl mažo populiarumo vienos emocijos – „Valio“ (angl. yay) – buvo atsisakyta. Populiariausia iš naujųjų emocijų bandymo metu visose šalyse buvo „Meilė“.

Ši „Facebook“ naujovė vertinama kaip viena svarbiausių nuo 2009 metų, kai buvo įdiegtas garsusis „Patinka“ mygtukas. Vartotojai dažnai piktindavosi negalintys išreikšti kitokių emocijų, visgi socialinio tinklo vadovai ilgą laiką ignoravo pageidavimus pridėti „Nepatinka“ ar panašų mygtuką.

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas praėjusių metų pabaigoje pripažino, kad tam tikrais atvejais „Patinka“ mygtukas yra netinkamas ir pažadėjo, kad vartotojams bus pasiūlytos alternatyvos. „Daugybę metų buvome vartotojų prašomi įdiegti mygtuką „Nepatinka“, nes kartais būna situacijų, kurios reikalauja išreikšti užuojautą, empatiją. Tokioms situacijoms netinka mygtukas „Patinka“. Ilgai svarstėme apie geriausius būdus išreikšti tokias emocijas kaip užuojauta ar pagarba“, – tuomet sakė M.Zuckerbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.