Pentagonas ieško programišių, kurie įsilaužtų į jo sistemą

JAV gynybos departamentas ieško naujų būdų, kaip padidinti savo duomenų apsaugą. Pentagonas paskelbė ieškosiąs programišių, kad šie išbandytų kai kurių jo sistemos dalių saugumo priemones.

Praeityje Pentagonas ne kartą tapo kibernetinių atakų taikiniu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Praeityje Pentagonas ne kartą tapo kibernetinių atakų taikiniu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2016, 12:39 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 5:11 PM

Pradžioje programa apsiribos viešai prieinamais Pentagono internetiniais puslapiais. Programišiai bus patikrinti. Jei jiems pavyks sistemoje rasti saugumo spragų, jie, Pentagono duomenimis, galės gauti piniginę premiją arba „kitokį pripažinimą“.

Praeityje Pentagonas ne kartą tapo kibernetinių atakų taikiniu – pastarąjį kartą rugpjūtį, kai spėjamai rusų įsilaužėliai atakavo elektroninio pašto sistemą.

Gynybos departamentas yra pirmoji JAV vyriausybinė institucija, pradėsianti programą „Atlygis už klaidą“. Ekonomikos srityje šios programos jau plačiai paplitusios. Didžiosios bendrovės, tarkime, „Facebook“, „Microsoft“ ir „Deutsche Telekom“, jau seniai jas vykdo. Vien tik „Facebook“ nuo 2011 metų programišiams, pranešusiems apie saugumo spragas, išmokėjo daugiau kaip 4 mln. JAV dolerių.

Prieš kelias dienas Pentagonas paskelbė, kad gerokai didins savo lėšas kovai su kibernetinėmis atakomis. Gynybos sekretorius Ashtonas Carteris sakė, kad išlaidos šioje srityje 2017-aisiais biudžetiniais metais didės 15,5 proc. iki 6,7 mlrd. dolerių (6,1 mlrd. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.