„Tele2“ įspėja apie sukčius: pinigus ištraukia „švyturėliais“

Jei telefone radote praleistą skambutį iš nežinomo užsienietiško numerio, neskubėkite perskambinti. Gali būti, kad „švyturėlį“ paliko sukčiai, siekiantys išvilioti jūsų pinigų.

Ar užsienyje yra daug žmonių, kurie būtent šią akimirką ieškos jūsų telefonu?<br>AP nuotr.
Ar užsienyje yra daug žmonių, kurie būtent šią akimirką ieškos jūsų telefonu?<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2016, 2:30 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:51 PM

Tokią sukčiavimo schemą atskleidė kompanijos „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas.

„Yra toks telefoninio sukčiavimo modelis: sukčius kokioje nors šalyje išsinuomoja numerį, dažniau – kelis numerius, ir nustato padidintą tarifą skambučiams į juos. Panašiai, kaip televizijos balsavimuose – paskambinate ir iš sąskaitos nuskaičiuoja porą eurų. Tada niekadėjas imasi skambinti visiems aplinkui, dažniausiai – į kitas šalis. Skambteli trumpai, „pamajakina“, ir laukia, kol perskambinsite. Perskambinote – štai iš jūsų pora eurų, arba ir daugiau“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo A.Baranauskas.

Jo teigimu, šiuo metu vartotojai Lietuvoje dažnai sulaukia tokių „švyturėlių“ iš slovėniškų numerių, prasidedančių kodu +386.

„Ar operatoriai gali su tuo ką nors padaryti? Taip, mes galime uždrausti skambučius į tokių sukčių numerius, tą ir padarėme. Tačiau visada yra tikimybė, kad sukčiai turi daugiau numerių, o uždaryti juos galime tik tuomet, kai sužinome apie tokius atvejus“, – nurodė A.Baranauskas, ragindamas vartotojus apie įtartinus „švyturėlius“ pranešti savo mobiliojo ryšio operatoriui.

Taip pat jis patarė neperskambinti nepažįstamiems užsienietiškiems numeriams: „Ar Slovėnijoje yra daug žmonių, kurie būtent šią akimirką ieškos jūsų telefonu? O Somalyje? O Etiopijoje? Va būtent.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.