Ką „Apple“ produktų pavadinimuose reiškia raidė „i“?

Sprendimą pagrindinių savo gaminių pavadinimuose pridėti raidę „i“ kompanija priėmė dar 1998 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sprendimą pagrindinių savo gaminių pavadinimuose pridėti raidę „i“ kompanija priėmė dar 1998 metais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

Mar 7, 2016, 8:45 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 12:32 PM

Nors daugybė žmonių naudojasi bent vienu „Apple“ produktu, retas susimąsto, ką reiškia raidė „i“, kuria prasideda kiekvieno gaminio pavadinimas: telefono „iPhone“, planšetinio kompiuterio „iPad“ ar stalinio kompiuterio „iMac“.

Dar 1998-ųjų kompiuterio „iMac“ pristatymo metu „Apple“ įkūrėjas Steve’as Jobsas atskleidė, ką simbolizuoja ši raidė. Tiesa, ji simbolizuoja ne vieną, o net penkis dalykus.

Anot Jobso, pagrindinė raidės „i“ reikšmė prieš kiekvieną pagrindinį „Apple“ produktą reiškia internetą, nes žmonės ilgai norėjo paprasto ir greito būdo prie jo prisijungti, o „iMac“ gali tai užtikrinti.

Kitos reikšmės – individualus, instruktuojantis, informuojantis ir įkvepiantis. Svarbu paminėti, kad sprendimą taip vadinti svarbiausius savo produktus „Apple“ priėmė dar nepasirodžius „iPod“, „iPhone“ ir „iPad“.

Kviečiame pasižiūrėti vaizdo įrašą, kuriame „Apple“ pristato pirmąjį „iMac“ modelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.