„Microsoft“ tiesia ranką atvirajam kodui

Šią savaitę „Microsoft“ oficialiame savo tinklaraštyje paskelbė, kad SQL serveriai atkeliauja į „Linux“ operacinę sistemą. Tai įgalins klientus naudoti SQL serverius visuose organizacijos lygmenyse.

„Microsoft“ pritaikė SQL serverių priežiūrai skirtą programinę įrangą „Linux“ operacinei sistemai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Microsoft“ pritaikė SQL serverių priežiūrai skirtą programinę įrangą „Linux“ operacinei sistemai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 12:22 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:01 AM

Duomenų bazių priežiūrai skirtos programinės įrangos pritaikymas atvirojo kodo operacinei sistemai – neįprastas žingsnis kompanijai, kuri iki šiol daugiausiai dėmesio skyrė savo „Windows“ platformai.

„Naudodami „Microsoft SQL“ serverį „Linux“ operacinėje sistemoje klientai galės lanksčiau išnaudoti jau turimas priemones, išteklius ir darbuotojų įgūdžius minėtoje operacinėje sistemoje taip sutaupydami laiko ir pastangų. „Microsoft“ siekia suteikti visas galimybes klientams kurti ir diegti „Windows“ ir „Linux“ operacinėmis sistemomis grįstas aplikacijas bei tuo pačiu metu pasinaudoti SQL serverio teikiamais privalumais“, – nurodo korporacija.

Pagrindines „SQL“ serverio „Linux“ operacinėje sistemoje funkcijas galima išbandyti jau dabar, o pilnas funkcionalumas turėtų būti prieinamas kitų metų viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.