Mobilusis parašas – ir išankstinio mokėjimo paslaugų klientams

Iki šiol Lietuvoje mobilusis parašas buvo siūlomas tik paslaugų sutartis sudariusiems mobiliojo ryšio vartotojams. „Tele2“ pirmoji Lietuvoje įsigyti mobilųjį parašą pasiūlė ir išankstinio apmokėjimo paslaugos klientams.

Mobilusis parašas aktyvinamas seną SIM kortelę pakeitus specialia SIM kortele.<br>123rf nuotr.
Mobilusis parašas aktyvinamas seną SIM kortelę pakeitus specialia SIM kortele.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 2:00 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 8:37 AM

Pildyk“ paslaugomis naudojasi apie milijoną klientų – dar daugiau nei paslaugomis pagal sutartis. Didelė dalis jų yra ekonomiškai aktyvūs žmonės, kurie naudojasi elektronine bankininkyste ir elektroninės valdžios paslaugomis. Elektroninis parašas leis tai daryti patogiai ir saugiai, be kodų kortelių ar generatorių.

Pasak prekės ženklo „Pildyk“ vadovės Dominykos Jonušienės, bankams nuo balandžio 1 d. planuojant sugriežtinti naudojimąsi kodų kortelėmis, mobilusis parašas bus aktualus didelei daliai Lietuvos gyventojų.

„Pildyk“ klientai mobiliuoju parašu galės naudotis sumokėję vienkartinį 10 Eur mokestį. Paslauga galios 24 mėnesius. Be to, pirmieji „Pildyk“ vartotojai, įsigiję mobiliojo parašo paslaugą, gaus ir 10 GB nemokamų interneto duomenų mėnesiui.

„Manome, kas mobilusis parašas yra patogesnė alternatyva nei kodų generatoriai ar kortelės – telefonas visada šalia, o kitas priemones reiktų papildomai nešiotis su savimi. Tai yra saugi alternatyva, nes sPIN kodą žino tik jo naudotojas. Nereikia kodų suvedinėti interneto svetainėje ar naudoti kodų kortelių, kurių duomenis, pasitaiko, kad išvilioja sukčiai“, – privalumus vardija D.Jonušienė.

Pagrindiniai atsakymai apie mobilųjį parašą

Kam skirtas? Mobilusis parašas leidžia naudotis elektronine bankininkyste, elektroniniais valdžios vartais, Registrų centro, „Sodros“ ir kitomis elektroninėmis paslaugomis, kur būtina patvirtinti savo tapatybę. Mobiliojo parašo naudotojai taip pat gali pasirašyti elektronines sutartis, pateikti deklaracijas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Kaip naudotis? Norint prisijungti prie elektroninių paslaugų sistemų, vartotojui reikia įvesti mobiliojo parašo sPIN kodą. Užtenka su savimi turėti mobilųjį telefoną.

Kaip užtikrinamas saugumas? Norint pasirašyti mobiliuoju parašu, reikia žinoti sPIN kodą, kurį žino tik pats vartotojas. Jei pametamas telefonas, saugumo užtikrinimui tereikia blokuoti SIM kortelę.

Kaip gauti? Mobiliojo parašo sutartį galima pasirašyti atvykus į artimiausią savo operatoriaus saloną. Pasirašant sutartį reikia turėti pasą arba ID kortelę. Mobilusis parašas aktyvinamas seną SIM kortelę pakeitus specialia SIM kortele. Paslauga įjungiama per 15–20 min. nuo naujos kortelės išdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.