„Android“ gerbėjams – netikėta „Google“ staigmena

Ketvirtadienį „Google“ išleido bandomąją „Android N“ operacinės sistemos versiją, kuri nuo šiol pasiekiama naujausius „Nexus“ įrenginius turintiems programuotojams.

Naujoji „Android“ operacinės sistemos versija turėtų būti pavadinta „Android Nutella“.<br>123rf nuotr.
Naujoji „Android“ operacinės sistemos versija turėtų būti pavadinta „Android Nutella“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-10 13:30, atnaujinta 2017-06-02 03:07

Įprastai naujas „Android“ versijas kompanija paviešina vėlyvą pavasarį, tačiau šįmet „Google“ nusprendė nelaukti ir paankstino debiutą.

„Google“ nurodo, kad bandomąją „Android N“ versiją nuspręsta išleisti anksčiau tam, kad programuotojai ir įrenginių gamintojai greičiau adaptuotųsi prie laukiančių pokyčių.

Šiuo metu naujausią „Android Marshmallow“ versiją yra įsidiegę mažiau nei 3 proc. „Android“ įrenginių savininkų, tačiau nemažai gamintojų neseniai išleido naujus gaminius su šia operacine sistema. Ankstesnę „Android Lollipop“ turi apie 36 proc. vartotojų.

Kas naujo?

Bene didžiausia „Android N“ naujovė – galimybė vienu metu padalintame ekrane matyti dvi veikiančias programas. Panašią funkciją jau turi konkurentės „iOS“ ir „Windows 10“, be to, „Samsung“ jau kelerius metus ją diegia į dalį savo įrenginių.

Taip pat numatomi kosmetiniai nustatymų ir įspėjimų pakeitimai, žadamas greitesnis įrenginio darbas ir pagerintas baterijos tarnavimo laikas.

„Android N“ yra laikinas šios versijos pavadinimas. „Google“ savo mobiliajai operacinei sistemai suteikia įvairių saldumynų pavadinimus pagal abėcėlę („Froyo“, „Gingerbread“, „Honeycomb“, „Ice cream sandwich“, „Jelly Bean“, „Kitkat“, „Lollipop“ ir „Marshmallow“).

Naujausia versija gali būti pavadinta „Android Nutella“ – tai suprasti leidžia „Android“ viceprezidento Hiroshio Lockheimerio užuomina: „We're nut tellin' you yet“ (liet. mes jums to dar nesakysime).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.