Nedidelė „Google“ žemėlapio klaidelė – ir nebėra žmonių namelio

Kaip jaustumėtės, jei vieną dieną grįžę iš darbo aptiktumėt, kad jūsų namus baigia su žeme sulyginti profesionaliai susikaupusių vyrų valdomi buldozeriai ir ekskavatoriai? O jūsų pasipiktinimas darbininkus nuoširdžiai nustebintų – juk viską atliko neblogai ir laiku.

Namas buvo apgriuvęs, bet juk buvo...<br>123rf nuotr.
Namas buvo apgriuvęs, bet juk buvo...<br>123rf nuotr.
Žinių reportažo rengėjai namo vietoje aptiko tik tai.
Žinių reportažo rengėjai namo vietoje aptiko tik tai.
JAV televizija parodė, kaip įvyko klaida.
JAV televizija parodė, kaip įvyko klaida.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 4:31 PM, atnaujinta May 31, 2017, 4:18 PM

Panašiai atsitiko Lindsay Diaz ir Alanui Cutteriui. Rouleto miestelyje (Teksasas, JAV) dviejų butų name gyvenę kaimynai jau nukentėjo per Kalėdas – tada jų namą apgadino tornadas. Tačiau žmonės rankų nenuleido, laukdami draudimo pinigų, namą buvo spėję parengti remontui ir pagaliau… namus griaunanti kompanija jį nugriovė. Per klaidą.

„Antradienio popietę man paskambino Cutterio žmona ir susijaudinusi pasakė, kad mūsų kotedžas dingo. Privažiavau ir – na, taip – jo nebėra. Neliko nieko!“ – pasakojo Lindsay Diaz portalo WFAA žurnalistams.

Žurnalistai netruko išsiaiškinti, kad namų griovimo kompanija „Nabors Demolition“ buvo gavusi užsakymą nugriauti pastatą gretimame kvartale, bet įvyko mažytė klaidelė…

Išties – visai mažytė. Nugriauto namo adresas – 7601 Calypso Drive, o reikėjo nugriauti namą, kurio adresas – 7601 Cousteau Drive. Kompiuterio ekrane matomame žemėlapyje juos skiria gal koks centimetras.

Netrukus nugriauto namo savininkams vienas „Nabors Demolition“ darbuotojas atsiuntė spausdintą „Google“ žemėlapio vaizdą, kuriame aiškiai matyti – surinkus nugriauti užsakyto namo adresą, žemėlapis nukreipia į nugriautojo namo vietą.

Įprasta žemėlapio klaidelė – ir nebėra namelio. Pikčiausia, kad jei kompanija būtų pasinaudojusi „Apple Maps“ žemėlapiu, namas dar stovėtų – JAV žurnalistai patikrino, kad čia tokios klaidos nėra.

Kažko panašaus dar prieš 15 metų tiesiog nebūtų galėję atsitikti.

O kas toliau?

Prieš šimtą metų odontologas nebūtų galėjęs išrauti ne tų dantų, o chirurgas – išoperuoti ne tą pacientą, nes visi viską darė patys, be jokių technologijų ar popierių.

Prieš penkiolika metų grupė nebūtų galėjusi nuvykti koncertuoti ne į tą miestą, o kompanija – nugriauti ne tą namą, nes niekas aklai nepasitikėjo vien navigacija.

Gal po penkiolikos metų ramiai užmigę lovoje nubusime krematoriume, nes naujas „Sodros“ kompiuteris supainios mus su mirusiu bendrapavardžiu ir autonominiam katafalkui duos nurodymą be triukšmo išgabenti kūną į utilizacijos vietą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.