Lrytas.lt pirmasis Baltijos šalyse įdiegė interneto naujovę

Naujienų portalo lrytas.lt vartotojai sulaukė malonaus netikėtumo – skaitytojai pagal individualius naršymo ypatumus gaus dar daugiau turinio. Mat lrytas.lt pirmasis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse įdiegė interneto naujovę – „Infinite scrolling“ (nesibaigiantis puslapis).

Nesibaigiančio puslapio sistema pritaikyta visiems įrenginiams –– ir kompiuteriams, ir planšetėms, ir išmaniesiems telefonams.<br>Lrytas.lt nuotr.
Nesibaigiančio puslapio sistema pritaikyta visiems įrenginiams –– ir kompiuteriams, ir planšetėms, ir išmaniesiems telefonams.<br>Lrytas.lt nuotr.
Reklamos agentūros „New!“ ir skaitmeninių sprendimų agentūros „SuperYou“ bendraįkūrėjas T.Ramanauskas, vertindamas nesibaigiančio puslapio sistemą, pirmiausiai pabrėžė patogumą.
Reklamos agentūros „New!“ ir skaitmeninių sprendimų agentūros „SuperYou“ bendraįkūrėjas T.Ramanauskas, vertindamas nesibaigiančio puslapio sistemą, pirmiausiai pabrėžė patogumą.
Lrytas.lt įdiegtos sistemos vertintoju tapo ir komunikacijos įmonių grupės „Publicum Group“ valdybos pirmininkas R.Jarmalavičius.
Lrytas.lt įdiegtos sistemos vertintoju tapo ir komunikacijos įmonių grupės „Publicum Group“ valdybos pirmininkas R.Jarmalavičius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 4, 2016, 4:27 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:06 PM

Interneto erdvėje pokyčiai vyksta kone kasdien, ir nesibaigiančio puslapio sistema pasaulyje jau nėra stulbinama naujiena. Šia sistema naudojasi socialiniai tinklai, tokie kaip „Facebook“, „LinkedIN“, portalai „Forbes.com“, „Vice.com“ ir kiti.

Nesibaigiančio puslapio sistema leidžia portalo skaitytojams, susidomėjusiems viena tema, nebeieškoti susijusių straipsnių, publikuotų tame pačiame portale, ir skaityti juos vieną po kito. Pasibaigus vienam straipsniui, slenkant žemyn, išsyk prasideda kitas. Technologija pritaikyta visiems įrenginiams – ir kompiuteriams, ir planšetėms, ir išmaniesiems telefonams.

Šalia kiekvieno skaitomo straipsnio taip pat pateikiami specialūs pasiūlymai, tokie kaip „Redakcija rekomenduoja“, kur rasite redakcijos siūlomus aktualiausius ir populiariausius straipsnius, ir „Populiariausi“ – straipsnius, atrinktus pagal individualius naršymo ypatumus.

„Padarėme tai, ko Lietuvoje dar nebuvo, – sakė portalo lrytas.lt direktorius Ričardas Baltaduonis. – Žengėme žingsnį į priekį ir tikimės, kad skaitytojai šį pokytį įvertins teigiamai.

Esame vieni iš tų naujienų portalų, kurių skaitytojai čia praleidžia daug laiko, o tai reiškia, kad juos domina mūsų turinys. Todėl tikimės, kad pateikdami atrinktus pagal temas straipsnius savo skaitytojus sudominsime dar labiau.“

Reklamos agentūros „New!“ ir skaitmeninių sprendimų agentūros „SuperYou“ bendraįkūrėjas Tomas Ramanauskas, vertindamas nesibaigiančio puslapio sistemą, pirmiausiai pabrėžė patogumą: „Nekantrioje ir išrankioje visuomenėje žinių portalo patogumas tampa vienu iš esminių jo pasirinkimo veiksnių. Todėl bet kuris sprendimas, palengvinantis naršymą, kad ir koks mažas jis būtų, yra sveikintinas ir reikalingas.“ 

Vienas pirmųjų lrytas.lt naujovę įvertino ir reklamos agentūros „Inspired UM“ vadovas Vasaris Oržekauskas.

„Mano galva, nesibaigiantis puslapis – tai pažangi sistema, kuri jau naudojama socialiniuose tinkluose ir įvairiose svetainėse. Manau, kad ši sistema bus patraukli ir lrytas.lt skaitytojams.

Atsinaujinti interneto erdvėje yra privaloma, tad kiekvienas pasirenka savo būdą. Manau, kad vartotojai nuo to tik laimės, nes jie sulauks ne tik daugiau naujienų, bet ir naujovių. Visi racionalūs nauji sprendimai yra sveikintini“, – sakė reklamos agentūros vadovas V.Oržekauskas.

Apie lrytas.lt įdiegtą naujovę nuomonę išreiškė ir reklamos agentūros „Media House“ verslo vystymo vadovas Artūras Olšauskas.

„Ieškoti naujo vizualumo ir turinio logikos – sveikintinas noras. Naujovė turėtų prigyti, nes navigacija pakankamai intuityvi, tai įrodė ir „mashable.com“ pokyčiai, – svarstė A.Olšauskas. – Kalbant apie skaitytojus, ši sistema patiks vis mažiau spaudžiantiems, bet slenkantiems žemyn, „skrolinantiems“. O man iš profesinės pusės bus įdomu sužinoti, ar portale labiau pasilieka žmonės, atkeliavę į straipsnį iš „Facebook“, ir kaip kinta reklamos matymas.“

Lrytas.lt įdiegtos sistemos vertintoju tapo ir komunikacijos įmonių grupės „Publicum Group“ valdybos pirmininkas Ričardas Jarmalavičius.

„Ši sistema – tai žengimas koja kojon su pasaulinėmis tendencijomis. Tačiau pasaulinių tendencijų esmė yra ne tik žengimas koja kojon, bet ir gebėjimas numatyti į priekį, siūlyti vartotojams tai, ko jie kada nors dar tik panorės, – samprotavo R.Jarmalavičius. – Turėdamas vartotojų įpročių matricą privalai visuomet būti žingsniu priekyje, kitaip sakant, numatyti ateitį.

Juk, kai eini su mergina į pasimatymą, iš tam tikrų jos elgesio požymių sprendi, ar tau pavyks su ja nueiti toliau, ar ne. Manau, kad panašiai galima prognozuoti ir savo skaitytojų elgseną.

Keičiasi technologijos, keičiasi ir vartotojų įpročiai bei poreikiai. Kokia to esmė? Visų pirma – patogumas. Turiu omeny tai, jog apie kai kuriuos mechaninius veiksmus už mane jau kažkas yra pagalvojęs ir gali numatyti, ko man jau reikia ar dar tik reikės, ir man pasiūlyti.

Neabejoju, kad naujajai interneto vartotojų kartai ši sistema bus labai patogi. Jų įpročiai keičiasi greitai ir jie labai greitai suvoks tai kaip pagalbą sau. Galbūt kol kas jie to nežino, sužinos rytoj, bet gaus jau šiandien.

Jei galvotume apie tuos, kurių įpročiai keičiasi kiek lėčiau ir stereotipiškiau, tai yra apie vyresnę kartą, tai šiems vartotojams gali ir nepatikti, kad kas nors, už juos jau pagalvojęs, bruka tai, ko galbūt jiems visiškai nereikia. Kita vertus, tokie vartotojai gali nustebti pamatę savo interneto naršymo įpročius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.